Mijne heren,
Graag uw aandacht voor het volgende: via teletekst vernam ik dat per 1 januari 2005 alle Nederlanders van 14 jaar en ouder, altijd een identiteitsbewijs moeten kunnen laten zien.

Los van dat ik daar grote moeite mee heb en dit allerlei herinneringen uit het verleden oproept, zie ik een groot probleem met de boete van € 2200 die het niet hebben van dat bewijs met zich meebrengt.

Uw competentie roep ik bij deze in:
a. om te bepalen of de gedwongen winkelnering die hier uit voorvloeit, conform de (europese) mededingingswet is.

b. Eerst worden wij verplicht en hebben geen keus dat identiteitsbewijs voor onze kinderen bij het gemeentehuis te gaan halen, maar wij hebben geen enkele keus bij een andere instantie dit bewijs te gaan kopen.

c. Vervolgens kunnen wij ook niet naar een andere (goedkopere?) gemeente gaan voor een afschrift, nota bene uit een centrale databank, het vermoeden dat hier met prijsafspraken wordt gewerkt is wel heel makkelijk te onderschrijven.

Graag uw medewrking in de aanpak van bovenstaande 3 monopolistische punten en mocht dit onverhoopt, niet binnen uw competentie zijn, dan gaarne een advies welke beroepsmogelijkheden ik heb.

U hartelijk dankend voor uw medewerking,

2 REACTIES

  1. Helemaal mee eens.

    Maar, waarom moet dit weer:" en dit allerlei herinneringen uit het verleden oproept"

  2. AUSWEISS IN VRIJ NEDERLAND

    John, voor de Tweede Wereldoorlog hoefde je als Nederlander geen identiteitspapieren bij je te hebben. Toen was Nederland nog een vrij land. Bij de Duitse Socialistische Heilstaat (Derde Rijk) moest dat wel en in 1940 heeft de bezetter die nare gewoonte hier meteen ingevoerd. Dat gehate papier heette toen "Ausweiss". Het werd na de bevrijding dan ook meteen afgeschaft. Onder de naoorlogse Nederlandse socialistische regimes werd jan-en-alleman doelbewust binnengehaald. Dat heeft de socialisten geen windeieren gelegd, maar tegelijk is de criminaliteit hand over hand toegenomen. En nu zijn we dus weer precies waar de Duitse socialisten in 1933 mee begonnen: bij het AUSWEISS.
    Dit is echt geen grapje. Ik kan me er dan ook nog steeds over opwinden.

Comments are closed.