Na de recente EU verkiezingen gaan weer meer geluiden komen om uit de EU te stappen, om te beginnen met uit de euro gaan en terug naar de gulden.

Daarvoor wordt onder andere ook gedacht aan een nieuwe libertarische politieke partij.
Niet iedereen is ervan overtuigd dat een politieke partij de beste weg is, en zo ja, dan welke partij. Er zijn er in Nederland immers al een paar!
Of moet het op een andere manier dan via een politieke partij? Hoe dan?
.

.
Het lijkt ons nuttig om een discussie op gang te brengen om de vele facetten rationeel te bespreken en te trachten tot conclusies te komen.

Hiervoor denken we dat het VRIJHEID FORUM een betere mogelijkheid biedt dan HUBlog.
Je kunt het bezoeken, meedoen door te gaan naar:
http://www.libertarian.nl/c…
of op http://www.libertarian.nl (in linker kolom) op de button “Forum” te drukken.
Dan is onder LIBERTARISME een nieuw onderwerp geopend: Libertarische Politieke Partij

Laat je mening horen. Zowel voor als tegen argumenten zijn nuttig.
Nu al staan er op dat FRORUM ideeën die waard zijn om er over te denken en/of te discussiëren. Het is belangrijk om niet opnieuw het wiel te gaan uitvinden en dat activisten zo rationeel mogelijk hun keus bepalen. Zeker omdat libertarische middelen zo beperkt zijn.

8 REACTIES

 1. Uit de EU willen stappen is een (en goed) ding.
  Maar hoe uit de euro en terug naar de gulden gaan daartoe een eerste stap kan zijn is mij niet duidelijk.
  Of is het feit dat de drachme nog steeds wettelijk betaalmiddel is in Griekenland een eerste stap van de uittrede van Griekenland als Europees kampioen uit de EU?
  Je moet niet alle eieren in dezelfde zak steken en als je woont in Nederland buiten de EU en je daar betaalt en je wordt daar betaald in een munt waarover de Nederlandse politiekers niks te zeggen hebben, dan is dat toch een (gezonde) spreiding van risico’s.
  Ergens op deze site staat trouwens een schrijfsel van uw knecht waarin hij het voordeel van de euro uiteenzet.
  (“Met Chinees Vrijgoud op weg van reservemunt naar wereldstandaard” http://www.libertarian.nl/N

 2. De eenvoudige en redelijk probleemloze introductie van de Euro heeft één ding geleerd: de terugweg kan ook niet al te moeilijk zijn!

  De gulden terug kan best, en zou voor Nederland in ieder geval de beste optie zijn. Zeker als je beseft dat onze pensioenen daadwerkelijk bij elkaar zijn gespaard, daar waar ze bij onze Europese partners gewoon op de overheidsbegroting staan. Uiteindelijk betalen we dus dankzij de Euro straks allemaal mee aan de pensioenen van de gemiddelde Franse, Griekse en Italiaanse ambtenaar.

 3. ja vind ik ook, jullie hebben helemaal gelijk en dat is natuurlijk ook wel logisch dat jullieg gelijk hebben want julli hebben altijd gelijk. en jullie fomuleren het ook zo netjes. Hoedj

 4. Goedemorgen allemaal,

  Een stap uit de euro is er nogal een, maar op het moment kan ik me de ontstane onvrede bij de mensen goed indenken. Ik ben er zelf zeker financieel gezien fors op achteruit gegaan hieraan lagen ook nog andere redenen aan ten grondslag. Wanneer we uit de Euro stappen plaatsen wij ons als Nederland dan niet in erg principiele positie? Het onstane ongenoegen komt niet uit de lucht vallen.

  MVGR

  Richard de Jong

 5. Ja, helemaal mee eens maar je weet natuurlijk nooit of dat kan met de consequenties ervan want in de eu-federatie is een verbond getekend, als wij er uit stappen hebben wij geen bescherming we zijn maar een klein land.

  Mvrg

  Ales Ferguson

Comments are closed.