Vanaf het begin van de Nederlandse deelname aan de oorlog in Irak hebben we onze twijfels over het nut daarvan niet onder stoelen of banken geschoven.
Het is ons tot op de dag van vandaag niet duidelijk wat daarin het Nederlandse belang is, en of dit een noodzakelijk besteding van belastinggeld was om de Nederlandse grenzen te verdedigen.

Ondertussen blijkt dat de toestand in Irak alleen maar verslechtert.

Het wordt steeds gevaarlijker voor de Nederlandse militairen. (En voor de Nederlanders thuis?)
Na de Amerikaanse poging om zich aan de verantwoordelijkheid te onttrekken door de “machtsoverdracht” (!!!) aan Irakezen, zijn de Nederlandse soldaten zelfs afhankelijk geworden van informatie die ze (wel of niet) krijgen van de Irakezen. Denk eens na wat dat voor een belachelijke situatie is!

Maar nog belachelijker is dat Henk Kamp, de verantwoordelijke minister van oorlog, nu de locale bevolking wil gaan lijmen met extra Nederlands belastinggeld. Hopende dat ze dan meer inlichtingen zullen geven! Uiteraard zullen die dat graag ontvangen, en ondertussen steeds minder begrijpen van die rare Nederlanders. Allemaal een beetje simplistisch.
Irakese buurman Iran dreigt daarenboven nog dat het Westen niet moet opkijken als zij ook plotseling een onverwachte aanval zullen uitvoeren. (pre-emptive strike!)

Als je dit allemaal overweegt, kom je steeds meer tot de conclusie dat Irak een onverantwoord avontuur is dat gebaseerd is op verkeerde uitgangspunten. (Wapens voor massadestructie).

Het is daarom noodzakelijk dat de verantwoordelijke personen eens een rationeel onderzoek gaan doen, en dan (waarschijnlijk) zo snel mogelijk uit dit onverantwoorde avontuur stappen.
Maar dat zal voor de politici wel onmogelijk zijn!

1 REACTIE

  1. ZWART GOUD

    Door militair ingrijpen in Irak konden eindelijk al onze oliebelangen op korte termijn worden veiliggesteld. Als Nederland niet meegeholpen had, zou de olie wel eens erg schaars en duur kunnen worden, misschien wel US$ 150,= per barrel. Dan maak je jezelf al verdacht, als je niet graag die US$ 50,= betaalt.

Comments are closed.