De “Kleinste Politieke Quiz” blijkt nog steeds één van de beste methodes om aan mensen duidelijk te maken wat het “libertarisme” omvat.

De Quiz is in de eerste uitvoering ontworpen door David Nolan, de oprichter van de eerste (Amerikaanse) Libertarische Politieke Partij. De stichting “Advocates for Self Government” heeft veel werk gemaakt van het verbeteren en bekend maken van deze quiz..
Onlangs is het aantal personen dat op de advocates site de quiz gedaan heeft, gestegen tot boven de 3.000.000, en er komen nog dagelijks een paar duizend nieuwe gebruikers bij.

De quiz staat in het Nederlands op diverse sites.
Zie onder andere op http://www.libertarian.nl/i…

Als u de quiz zelf nog niet gedaan hebt, is het interessant om in enkele seconden te ontdekken hoe uw eigen politieke situatie is.
Als u de quiz nog niet gebruikt hebt om anderen het libertarisme te verklaren, is aan te raden om dat toch eens te proberen. U zult versteld staan van het (positieve) resultaat.

Veel libertariers hebben dan ook een aantal exemplaren van de quiz op formaat van een visitekaartje op zak om die in gesprekken te gebruiken zodra ze de kans daartoe krijgen.

2 REACTIES

Comments are closed.