Volgens de President van Georgië is er een groot gevaar dat er binnenkort oorlog komt tussen Rusland en Georgië.
Dit bericht in de NRC van 24 aug. viel op omdat we op 7 augustus nogal enthousiast schreven over de Georgische minister Kakha Bendukitze die de hele staat voor 100 % wil privatiseren.

De oorzaak van de wrijving is de hulp die Rusland schijnt te geven aan het “afgescheiden” Ossetië, dat zich ongeveer tien jaar geleden vrij vocht van Georgië.
En President Michael Saakasjvili, (getrouwd met Nederlandse vrouw uit Zeeland!) vindt dat dat land van hem is, en dus weer onderhorig moet worden.

Waarom is een raadsel. Machtswellust zal wel het antwoord zijn.
Dit is zo belangrijk omdat “landveroveren” zo’n grote rol speelt in de wereld. Het is waarschijnlijk de oorzaak van de meeste oorlogen.

Als reactie op ons stukje van 23 augustus schreef “Unleashed”:
“Het is natuurlijk speculeren, maar wat zou er gebeuren als te zijner tijd een lidstaat uit de Unie treedt, gewoon door zich onafhankelijk te verklaren?
Of als een onafhankelijkheidsbeweging erg populair wordt, veel invloed krijgt en het land dreigt uit te treden?
Zouden dan de ‘broederlanden’ hun legers op die staat afsturen, net zoals de echte Sovjet Unie destijds deed in Hongarije en Tsjecho-Slowakije?”

Denk u dat dit onmogelijk is?

P.S. Vóór de tweede wereldoorlog waren praktisch alle Nederlanders ervan overtuigd dat Duitsland ons land nooit zou binnenvallen!

1 REACTIE

  1. Zolang er genoeg mensen zijn, die ZELF nog te vreten hebben, kunnen politici hun MACHTSHONGER blijven stillen.

Comments are closed.