Eerder werd er door Hubert Jongen gespeculeerd over uittreding uit de EU. Dit zal in werkelijkheid een proces in beweging zetten dat niet meer te stoppen valt.

Er zijn nu al een aantal landen, waar dit zeker tot de mogelijkheden behoort. Het Verenigd Koninkrijk en Zweden bijvoorbeeld. Daar zijn de Eurocraten in Brussel dan ook het meest beducht voor, want in de wandelgangen is men ook zeer bevreesd voor het uittreden van zelfs een enkele lidstaat. Dit zou dan het eerste schaap over de dam worden. De reden is dat dan hun Europese ‘project’ gefaald heeft en het langzaam maar zeker gaat uiteenvallen.

Overigens hoeven we hier niet lang meer op te wachten, want als een aantal landen de grondwet heeft afgewezen dan is al door EU-voorzitter Prodi de suggestie gegeven om de Europese Unie dan maar te verlaten. De lidstaten die de grondwet naar de prullenmand hebben verwezen, waar het feitelijk thuishoort kunnen dan gezamenlijk de Unie verlaten en rechtstreeks het lidmaatschap aanvragen van de Europese Vrijhandelsassociatie (EVA). Alle voordelen van de vrije handel en visavrij reizen binnen Europa blijven gewaarborgd via de Europese Economische Ruimte (EER) en deze landen hebben direct weer zeggenschap over hun eigen soevereiniteit. Veel onzinnige wet- en regelgeving kunnen meteen worden afgeschaft. Verder kan de klassiek-liberale samenleving een positieve impuls worden gegeven, door middel van het in ere herstellen van de eigen munt en zal derhalve langzamerhand 100% goudgedekt worden door de Nederlandsche Bank en de Rijksmunt.

Geen gevaar meer voor belastingharmonisatie en bemoeienis uit Brussel over onze lokale aangelegenheden. Alle economische schade aangericht door politici als Kok, Bolkestein en Lubbers wordt ineens hersteld en kan Nederland eindelijk de toekomst met vertrouwen tegemoet zien, zonder bang te zijn dat onze opgebouwde spaargelden en pensioenen worden opgeofferd aan een gevaarlijke en onverantwoordelijke Euro-illusie.

Een echte progressieve en liberale regering in Den Haag zal hierop al voorbereidingen moeten treffen. Zoals in elk groot bedrijf gebeurt, moeten er door policiti al scenario’s zijn ontwikkeld om deze toekomstige situatie het hoofd te bieden.

Albert Spits is bestuurslid van de Frédéric Bastiat Stichting

http://www.free-europe.org/…
http://www.free-europe.org/…
http://www.free-europe.org/…
http://www.libertarian.nl/b…

4 REACTIES

 1. KWAKZALVERS

  Dat is een mooi scenario, Albert en ook zeker niet onmogelijk. Maar er zijn vele scenario’s denkbaar:
  Wat zou er gebeuren, als alleen Nederland (ik moet het nog zien) het referendum zou afstemmen ? Die socialisten komen als kwakzalvers elke keer met smoesjes en noodverbandjes.
  De EU is nu eenmaal een STINKEND KANKERGEZWEL.

 2. Indien het tot een referendum komt over de Europese grondwet zullen er net zo lang refenda’s komen totdat het Nederlandse volk murw gebeukt zal zijn en tenslotte JA zal stemmen!

  Bij referenda gaat met net zolang door totdat het antwoord voldoet aan de wens van de regenten. Zie Ierland!

  Een NEE in een referendum is blijkbaar nooit voldoende om daarna geen referendum meer te houden. Men bewerkt het publiek, op staatskosten uiteraard, zodanig zodat de bij het volgende referndum wel JA moeten stemmen.

 3. [2] Natuurlijk, Chris, Tony heeft dit zelfs al duidelijk gezegd!

  Maar zitten we nu niet in een rijdende trein, waarin we waarschijnlijk de kans krijgen om Neen te laten "BLIJKEN".

  Wat dat voor invloed heeft weten we niet. Wel zeker is, dat een overweldigend NEEN, een andere invloed heeft dan een overweldigend JA.

  Dan is voor mij duidelijk wat we moeten proberen te bereiken.

  Graag meer input, en advies over WAT we kunnen doen.

 4. En zijn er ook al plannen om uit NL te treden?
  Werk daar toch eerst aan, dan ben je toch automatisch uit de EU?
  Maar ja, dan kun je niet tot de Europese Vrijhandelszone toetreden.
  Ni dieu, ni maistre.
  Maar dit past waarschijnlijk niet in het klassiek-liberale draaiboek.
  Is dit dan geen liberteire website?
  Waar is Andre Spies gebleven?

Comments are closed.