In een stukje op 4 augustus toonde Peter Siebelt aan hoe er met belastinggeld (waar mensen voor gewerkt hebben) wordt omgesprongen. Als er overbodig en slecht werk wordt geleverd, wordt het project opgeheven en de betreffende commissieleden die het geld hebben opgestreken voor hun eigen hobby’s, gaan weer door met andere projecten waarin ze het geld-ophaal-proces opnieuw gaan spelen.
En de burger maar werken en gedwongen worden om een deel van zijn resultaat aan nog meer van dit soort “projecten” af te staan.

En alle Nederlanders slikken dit! Allemaal zijn ze er in een sfeer terechtgekomen dat je er toch niets aan kunt doen. En dus gebeurt er niets. De profiteurs gaan door met het verspillen van nog meer belastinggeld en verzinnen daarmee zelfs nog betere methodes om de productieve mensen nog meer te laten betalen.

Het zal inderdaad niet gemakkelijk zijn om deze fraude aan te pakken. Het legale systeem is ondertussen immers zo complex geworden dat alleen de fraudeurs en de politici ervan kunnen profiteren.
En toch wordt het hoog tijd dat iemand opstaat en dit niet langer slikt en bereid is om er tegenaan te gaan. Ik heb nog steeds hoop, dat als iemand dit echt wil gaan doen, dat hij/zij dan heel veel steun van de belastingbetalende burger kan krijgen.

Alleen al het uitzoeken van de “Persoon” die verantwoordelijk is voor het betalen van die miljoenen belastinggeld aan mislukte overbodige projecten, en dan een claim indienen voor terugbetaling, zou al veel (positief) stof kunnen doen opwaaien!

3 REACTIES

 1. MURW

  Het lijkt erop, dat de meesten het er bij laten zitten. Wie ik daarover spreek, zegt liever gewoon door te rotzooien, dan zijn leven te riskeren, zoals Pim.
  Dit mechanisme wordt door F.A. Hayek (Road to Serfdom) uitgebreid beschreven. Ook Sebastian Haffner "Geschichte eines Deutschen" verhaalt hoe de S.A. in de praktijk tekeerging, angst en paniek zaaide en de weg bereidde voor Adolf Hitler.

 2. Deze dan: (mischien offtopic)
  http://www.werv.nl
  " Duurzame ontwikkeling, ruimte voor kwalitatief hoogwaardig wonen en werken, verbeteren van de interne en externe bereikbaarheid en versterken van de aanwezige groene kwaliteiten zijn de belangrijkste doelstellingen die de vier gemeenten met de structuurvisie nastreven."

  Ik fiets er dagelijks doorheen.. één groot f*ucking open-lucht museum. Nou zijn ze bij veenendaal weer zo’n afschuwlijke ‘woonwijk’ aan het bouwen..
  Brrrr.. Het schooltje staat er al.. Ik krijg er een beetje een misselijk gevoel van.

Comments are closed.