Wij pleiten in deze HUBlog regelmatig ervoor om het Ministerie van Cultuur af te schaffen. We zijn dan ook verbaasd dat een aantal politici bij President Jan Peter gaat jengelen om terug te komen op een voorgenomen bezuiniging van 19 miljoen euro in de “Kunstsector” op een totaal bedrag van 350 miljoen. (350.000.000. -). Dit is maar 5 % bezuinigen!!
Daarbij suggererend dat dit bedrag maar extra op andere posten verhaald moet worden.
Bedoelen ze van de “Zorg”? Van de Pensioenen? Van het onderwijs? Of waarvan?

Een “vertrouwelijke” brief is uitgelekt (alweer!) van de politici Hans van Mierlo, Wim Kok, Elco Brinkman, Herman Wijffels, en de topmannen van ABN Amro en ING Rijkman Groenink en Alexander Rinnooy Kan. (Waarbij ik me afvraag of deze laatste twee nog wel tot het “bedrijfsleven” gerekend kunnen worden met hun enorm grote afhankelijkheid van en werking met de overheid).

In de brief willen dat de premier zich nog eens afvraagt of de bezuiniging ,,maatschappelijk gewenst en effectief is.”
Hoe bedoel u? Wat is maatschappelijk gewenst? En waar hebben ze het over als ze over de “kunstsector” schrijven? Wat bedoelen zij met “kunst “? *)
Zeker is dat ze niet over hun eigen centen, maar over de (zuur verdiende) centen van de belastingbetaler praten.
Dat zouden we wel eens willen weten. Volgens mij maken ze gebruik van een vaag begrip, waar je niet aan mag komen. Een soort godsdienst! Waarmee je de gewone man, die het druk heeft om voor zijn bestaan te zorgen, belazert.
Ik zou graag aan al die lieden de vraag willen voorleggen “WAT KUNST IS”, waar praten ze over.
Wie kan mij de e-mail adressen van deze lieden verstrekken, zodat ik ze deze vraag persoonlijk kan stellen? **)
Zie ook de voorgaande stukken over kunst. Click in de rechterkolom van de MAIN van deze HUBlog op “Cultuur” en u ziet een aantal artikelen op dit gebied.
———————————–
*) En wat kun je bvb anders DOEN met 19 miljoen euro?
–Als ik goed reken, met één verpleegster à 50.000 euro per jaar: 400 verpleegsters die een jaar lang full time kunnen werken.
–Of 400 agenten in blauw op straat.
— Of …
**) En als je me adressen van Kamerleden en/of “Pers” stuurt, gaat het daar ook nog toe.

5 REACTIES

  1. Als Rijkman Groenink en Herman Wijffels hun bedrijf allebei iets meer belasting laten betalen is het probleem al opgelost. Of laten ze het ABN/ING cultturfonds oprichten, kunnen ze helemaal zelf alls bepalen.

    Put your money where your mouth is, zo simpel is het. En ga niet lopen zaniken dat het geld van anderen anders besteedt moet worden.

  2. Het zijn wat je noemt zoveelste garnituur "bestuurders", waar dit land van uitpuilt.

  3. Overheid, schaf onmiddellijk de subsidie op kunst af , geef de belastingbetaler zijn geld terug en laat hem zelf beslissen of hij een schilderij aan de wand wil hangen of niet. Voor het nemen van deze beslissing is de belastingbetaler immers mans genoeg.

Comments are closed.