Nog nooit eerder lijken de Europeanen zo’n duidelijke mening over de keuze van de Amerikaanse President gehad te hebben. Waarschijnlijk mede doordat men in Europa door de oorlog in Irak de grote invloed van de VS ervaart.
Zo is er nu net weer een onderzoek veschenen van Interview/NSS in opdracht van FONDS 2004.
Wie dat zijn, wie dat financiert, is me nu nog een raadsel!

Maar de “conclusie” van dat onderzoek is dat “DE Nederlandse Ondernemers” de voorkeur hebben voor Kerry. Dit schijnt te kloppen met veel Amerikanen waarmee ik sprak gedurende mijn recent verblijf in California.

MAAR, ik heb zowel in Amerika als in Nederland NIEMAND ontmoet die me kon vertellen waarom hij Kerry zo goed vond. Kerry heeft onder andere leugens zitten vertellen. Kerry heeft tegengestelde dingen beweert. Hij is niet consistent in wat hij beweert. Hij liegt. En zo nog een paar zaken.

Waar het op neerkomt, is dat men gewoon ANTI BUSH is, en dan niet verder denkt. En van Kerry weet men bijna niets!

Uit een aantal analyses blijkt dat er in Amerika uiteindelijk niet veel zal veranderen, of nu Bush of Kerry die verkiezingen wint. Alleen is Kerry de socialist die beter bij de Europese politici past. Deze zullen dus alles doen om Bush zo slecht mogelijk af te schilderen.

Het klopt dat er bij geen van beiden veel zal veranderen. Ze willen allebei: “Big Government”. Allebei willen ze een grotere staat met meer uitgaven en meer tekorten.

Een alternatief is om te stemmen op Michael Badnarik, de Kandidaat van de LP. Zelfs al heeft die maar een héél kleine kans. Als zijn stemmenaantal voldoende groot zou zijn, dan is dat voor de verkiezingen van 2008 tenminste een goede opstap die daarna tot een succes zou kunnen leiden.
———————————————
Zie ook:
“De propaganda achter het anti-Amerikanisme” van D.J. Eppink
op de site van NOVA CIVITAS http://home.scarlet.be/~pin…
En
Een uitstekend artikel op MeerVrijheid:
http://www.meervrijheid.nl/…
waarin op duidelijke wijze Bush en Kerry met elkaar en met Michael Badnarik worden vergeleken.