De Eurocommissaris Rocco Butiglione (Justice and home affairs / Italië) heeft voorgesteld dat ALLE 25 landen moeten meebetalen aan de bescherming van de buitengrenzen. Ze “profiteren” immers allemaal van de gemeenschappelijke immigratie politiek!
Nederlandse belastingbetalers betalen voor bescherming Griekse (en straks de Turkse?) grenzen?
Liever niet! Daarom “EU – NEEN!”

2 REACTIES

 1. Dit gaat over het free riders’ probleem.

  De EU stelt dat er een immigratiebeleid moet zijn. Bedoeling is “Fortress Europe” te beschermen.
  Indien dat beleid er is, dan moet Hub toegeven dat die bescherming er is en dus dat alle EU lidstaten voor die dienst moeten betalen.

  Of, Hub moet stellen dat geen immigratiebeleid nodig is.

  Of vindt Hub dat dat Nederlandse grenzen wel mogen beschermd worden, maar de Turkse niet?

  Waarom beschouwt Hub zich als Nederlander (Nederlandse inboorling) en niet als inboorling uit het perceel grond waarop hij geboren werd? Van waar die identificering?

  Waarom zegt Hublog dan enkel neen aan de EU en niet neen aan Nederland?

  Waarom kan Nederland soevereiniteit uitoefenen over het perceel waar Hub geboren werd, maar mag de EU geen soevereiniteit uit oefenen over dat perceel?

  Is Hub dan zelf niet soeverein? Op het perceel waar hij woont, dat niet het perceel is waarop hij geboren werd, heeft toch zijn vlag hangen?

 2. INDIEN de EU het er over eens is dat er geen mensen binnen mogen komen, dan is het ook logisch dat iedereen eraan meebetaalt om ze buiten de deur te houden.
  Het is grappig te zien, hoe Griekenland door de EU betaald wordt om een groot aantal personen afkomstig uit Albanie binnen de Griekse grenzen te houden. Griekenland heeft deze personen van identiteitsbewijzen voorzien, op grond waarvan zij officieel kunnen werken. In vele Griekse stadjes en dorpen staan deze Albaniers des ochtends langs de weg in de hoop als dagloner opgepikt te worden door een boer.
  Het toelatingsbeleid in de EU verschilt sterk van land tot land.
  Op Cyprus komt de dagloner des ochtends de EU binnen en vertrekt des avonds weer naar de Turkse Republiek van Noord- Cyprus.
  Men kan daar ook zonder grensovergang een weiland oversteken om de EU binen te gaan.
  Ook tussen Liechtenstein en Oostenrijk kan men vrijwel zonder controle de EU in en uit.
  hugovanreijen@yahoo.com

Comments are closed.