De “Commissie Gelijke Behandeling” heeft deze week bepaald dat de Nederlandse Algemene Danssportbond (NADB) homoparen niet mag weren uit hun danscompetities.

Volgens de reglementen van de NADB moet een paar bestaan uit een man en een vrouw. Dit ziet de Commissie als discriminerend voor homoparen, en de NADB zal hen dus MOETEN toelaten in de competities.

Wel, het zal alle lezers duidelijk zijn dat wij niets tegen homoparen hebben. Het libertarisme heeft altijd sterk gevochten voor het maken van geen onderscheid tussen homo’s en hetero’s.

Maar dat neemt niet weg dat ieder mens zelf wel het recht heeft om te bepalen met wie hij of zij wil omgaan. En dan mag ieder individu zelf bepalen of hij wel of niet wil omgaan of spelen met vrouwen, mannen, roodharigen, blonden, negers, homo’s en noem maar op. (Geheel los ervan of dat in bepaalde gevallen lief of netjes is)

En dan is het niet aan een overheid om iemand, of zijn clubje, te dwingen daar wel mee om te gaan of te spelen of te dansen.
Het is weer een stapje verder op de weg naar vrijheidsbeperking van ieder persoon en machtsvergroting van de overheid.

Of krijgt die bond subsidie van de overheid? Dat zou onze stelling niet veranderen, maar de redenering verdient dan wat meer uitgediept te worden.

8 REACTIES

 1. Dat gezegd, het Nederlandse systeem is _zo veel_ beter dan bijvoorbeeld het Amerikaanse… waar minderheden hun ‘gelijke behandeling’ niet alleen voor de rechter mogen opeisen, en bedrijven ook nog eens te maken hebben met een door de overheid opgelegd quotasysteem.

  Het is net zoals met drugs; het beleid van de Nederlandse overheid is niet aangenaam, maar als je een beetje om je heen kijkt realiseer je je dat je jezelf gelukkig mag prijzen dat het niet erger is.

 2. [1] OK, maar je moet je wel realiseren dat dit een vreselijk gevaarlijke redenatie is.
  We vinden goed dat we minder vrijheid hebben, OMDAT elders het nog erger is.
  Maar goed dat de overheid mij maar één poot uitdraait, want in Amerika draaien ze je beide poten uit!

 3. [2]
  Het is ook een veilige redenatie.. ‘laat ik maar niet klagen dat ik een poot wordt uitgedraaid, voordat ze erachter komen dat ze er óók twéé uit kunnen draaien’

  Want als nu een Wilders of een LPF kamervragen gaat stellen over dit soort praktijken, heb je grote kans dat dat tweede been er ook aangaat.

 4. [3] De oplossing is zeeeer eevoudig en ligt in vrijheid voor het individu.
  Laat man/vrouw dansparen hun competitie gewoon behouden. Bied daarnaast de mogelijkheid om in te schrijven voor een competititie voor paren van gelijk geslacht versus man/vrouw paren.

 5. [4] Mag dat van Big Brother? Moeten niet in ELKE competitie ALLE mogelijkheden zitten?

 6. [5]
  Dat is een voordeel van de Nederlandse regeling, denk ik; als zo’n commissie beoordeelt dat met twee clubs homostellen ver genoeg tegemoetgekomen worden, dan mag dat.

  Als het aan een rechter wordt overgelaten, dan heeft die geen keus de –waarschijnlijk minder openingen latende– wet toe te passen.

  Begrijp me niet verkeerd, de regeling *is* fout, maar er zijn dringender (en haalbaarder) zaken.

 7. [6]
  Je ziet het verkeerd, homo’s gaan op het damestoilet en ik heb nooit problemen.

Comments are closed.