De Verenigde Naties hebben de EU en de Chinezen opgeroepen zo snel mogelijk te beginnen aan een spoorlijn tussen Rotterdam en Lianyungang aan de Gele Zee.

Een prachtkans voor Nederlandse politici!

De VN staat helemaal achter dat plan en alle landen waar de trein doorheen gaat zullen ervan profiteren. Er moeten daarvoor zo’n 40 landen met allemaal andere systemen, belastingen en douanes op één lijn gebracht worden.

Hier ligt een enorme kans voor Nederland, (of de Nederlandse overheid) om dat project te gaan leiden. Zij hebben immers een jarenlange ervaring opgedaan met het managen van de Betuwelijn?
Zij hadden toen wel geen idee over wat ze het hadden. Maar deze Zijdelijn wordt ook niet gebouwd met het eigen geld van de politici, en omdat het zo internationaal is, zal misschien het Nederlandse belastinggeld niet zo’n grote rol spelen, en de verantwoordelijkheid zal in dit internationale verband nog makkelijker af te schuiven zijn.
Kortom, een politieke aanrader!

4 REACTIES

 1. en laten we dit project eerst laag budgetteren voor een tiende van de werkelijke kosten, zodat er een breed draagvlak ontstaat.
  Vervolgens besteden we alles voor de extra kosten aan ( aan politici bevriende instanties)
  en tegen de tijd dat al die uitgaven voor Nederland vast liggen ( en de beloofde baantjes in Brussel vergeven) geven we die zijdelijn aan China ( net als de Betuwelijn aan Duitsland is vergeven)

 2. De nieuwe silkroute zal ongetwijfekd een groot succes worden. Alleen Pakistan zal er niet blij mee zijn, omdat het concurrentie zal opleveren voor de Pakistaanse route door de Karakorum. Hier ligt echter een kans om de bewoners van de silkroute en wijde omstreken schadeloos te stellen door midden van ontwikkelingshulp!
  Hugo van Reijen

 3. En om al die 40 landen met allemaal andere systemen, belastingen en douanes op een lijn te krijgen zijn er natuurlijk heel veel extra ambtenaren en politici nodig (met hoofdkantoor in Den Haag)…

  En wie zal dat betalen, zoete lieve Gerritje…

 4. Vergeet ook niet al die parlementaire enquetes die nodig zijn om al die debacles te openbaren, om vervolgens weer in een lade te verdwijnen zonder geen enkele repercussie voor de bewindslieden die deze gigantische nutteloze projecten hebben goedgekeurd. Zij krijgen gewoon een burgemeesterschap cadeau. Oftewel, hoe corrupt is Nederland.

Comments are closed.