Dit is een goed voorbeeld van waar de 600000 nieuwe ambtenaren die Gordon Brown [in Engeland] in dienst heeft genomen zich mee hebben bezig gehouden.
Een of andere commissie heeft vastgesteld dat maarliefst 81% van het web niet vriendelijk voor gehandicapten is! [dus …….]

Voortaan moet iedere web-site:
-begrijpelijk zijn voor debielen. Het lijkt erop dat web-sites met ingewikkelde materie niet meer kunnen want iedereen moet alles kunnen begrijpen.
-alle text moet in groot lettertype te lezen zijn
-alles moet compatibel zijn met apparaten die text in spraak omzetten en in braille kunnen omzetten.
Er moet begrijpelijke text bij plaatjes komen.

[Red: Je zou zeggen, wat “ze” in Engeland doen, moeten ze zelf weten. Maar de ervaring leert dat als politici in andere landen daarover vernemen, dat ze dan de “harmonisatie-kriebels” krijgen en dat dan weer het end zoek is.
—————————————————————-
New law tackles Web access for disabled users
http://www.accountingweb.co…
New disability discrimination laws will force companies to re-examine how they deliver their online products and services to disabled customers and to take the necessary remedial action, or face prosecution.
The new changes, which come into force next month, form part of the amended Disability Discrimination Act 1995, and will give customers with impairments the right to unhindered access to websites.
Service providers have, since October1999, had to consider making reasonable adjustments to their services to accommodate the needs of all customers, but in spite of this, a report produced by the Disability Rights Commission (DRC) in April 2004 found that most websites (81%) failed to offer enhancements of any description for users with visual or hearing impairments, dyslexia or a physical disabilities.
The DRC has drawn up a number of recommendations on how companies can address accessibility issues which include:
· Introducing easy-read pages that use clear language, a large point size and tags/text attached to images for use with spoken screen readers or Braille
· Adding sound capabilities so that customers can use screen readers to listen to the words written on screen
· Simplifying navigational structure so that people with learning disabilities can easily understand the website, and – for those users who are unable to use a mouse – making it possible to navigate the site by means of a keyboard.
[Dit bericht met dank ontvangen van Ad, via “vrijheid-list” ]

12 REACTIES

  1. BRAILLE EN GEBARENTAAL IN DE EU

    Bestaat er wel een Braille versie van het EU-Papiergebergte, of moet ik geen slapende honden wakker maken ?

  2. [1]

    FLUITJE VAN EEN EUROCENT

    Hiermee zouden de bestaande EU-archieven (14 talen) met slechts drie hoeven te worden vermenigvuldigd.

  3. Tijdens een bezoek aan Californie liet Milton Friedman mij zie, hoe de eigenaar van een klein dorpscafe gedwongen was geworden om 30.000 dollar uit te geven aan de installatie van een invalidentoilet waar nooit iemand gebruik van maakte.
    hugovanreijen@yahoo.com

  4. [1] [1] Een brailleversie is een idee dat van grote visie getuigt. Een dergelijke versie zal zeker werk scheppen voor 50.000 personen en daarom waard om opgenomen te worden in het programma van politieke partijen die hun marktaandeel met logische argumenten trachten te vergroten !hugovanreijen@yahoo.com

  5. schitterend, want die braille versie moet naturlijk ook in 12 talen….

    Ik zie het helemaal zitten

  6. Ik wil eigenlijk geen roet in het eten gooien, maar het aanpassen van websites voor braillelezers is een fluitje van een cent, en ik vind het ook zeker een goede zaak als bedrijven denken aan de toegankelijkheid van hun website.

    Dat de overheid ze daartoe gaat dwingen is natuurlijk raar. Vooral aangezien het vaak overheidssites zijn (Britse zijn minder erg dan Nederlandse) die niet op dit vlak overtuigen.

  7. [6] Dit begrijp ik niet. Hoe kan een web site in braille worden gezet???
    hugo van reijen

  8. [6]
    ROET

    Roet is als je erop attendeert, dat
    1) het bedrijfsleven voor 100 miljard per jaar de Europese economie en de werkgelegenheid beter zou bedienen dan de sufferds in Brussel;
    2) dat de uitvoering van het Kyotoprotocol op jaarbasis gemiddeld minstens 5% van het nationaal inkomen zou kosten (d.w.z. ettelijke 100 duizenden werklozen per jaar erbij in de Eurozone)

  9. [7] Het is technisch mogelijk een website om te zetten in braille en dat "in braile" te laten verschijnen op een balk onder je toetsenbord. De blinde kan het dan dus voelen.

  10. Het is een kwestie van geen gebruik van overbodige teksten, bewegende teksten, kolommen, en andere zaken die de site overbodig ingewikkeld maken. Voor een voorbeeld, zie: http://www.metzelf.nl.

    Alle overheidssites zouden aan deze eisen dienen te voldoen, omdat men van de overheid mag verwachten dat zij rekening houdt met belemmerde burgers, die immers (gedwongen) meebetalen aan de site. Particulieren zullen dit vanzelf doen wanneer ze deze doelgroep willen bereiken.

Comments are closed.