Er was eens een spelregel die het mogelijk maakte om via het bedrijf waar je werkt, een computer aan te schaffen met belangrijke belastingvoordelen.
Een goede regeling, zeker gunstig om innovatie aan te moedigen.

Maar op een goede (slechte) dag bedacht Gerrit Zalm dat hij door dit af te schaffen, wat meer centen in zijn la zou krijgen. Dus werd een dictatoriaal decreet uitgevaardigd dat deze mogelijkheid NU over is. Op vrijdag om 17.00 uur precies.

Op de eerste plaats is het onfatsoenlijk om gedurende het spel de regels te veranderen. Mensen die op vrijdagavond of op het weekend een PC hadden willen kopen, vissen achter het net.
Bovendien toont dit eenvoudige geval heel duidelijk aan hoe onbetrouwbaar de overheid is.

En onbetrouwbaar is ze niet alleen met die computers, maar ook met veel belangrijker zaken als bij voorbeeld de pensioenen en de verzekeringen.
Hoe kunnen we dat aan meer mensen duidelijk maken, zodat meer mensen voor een libertarische maatschappij gaan kiezen?

3 REACTIES

  1. GOEDE VRIJDAG

    Door het afschaffen van de PC-prive regeling is de discriminatie van de bijstandsmoeder t.o.v. de werkende mom eindelijk opgeheven. Zo hoort dat nu eenmaal in onze democratie.

  2. En die computerzaken die nu hun voorraad niet verkopen en waardeloos zien worden, hebben die busjes met grijs kenteken ook niet meer nodig.

Comments are closed.