Was mijn item over Britta Bohler over het doorspoelen van de rechtsstaat, nog niet eens ge-upload, of wordt ik op mijn wenken bediend met de nieuwste Kamerleden ballonnen.

Onmiddellijke inbeslagname van mogelijk crimineel vermogen, waarna de ‘misdadiger’ via omgekeerde bewijslast mag gaan aantonen dat hij recht op teruggave heeft. En om geen halve maatregelen te nemen: deze wet moet ook gelden voor familie en vrienden van de mogelijke crimineel.
Dus je bent je geld al kwijt voor je veroordeeld bent.
Daarna mag je gaan bewijzen dat je er eerlijk aan gekomen bent.
En omdat je toch al in hechtenis bent, gaan we meteen beslag leggen op het vermogen van je vrienden of buren,

Op zich kan ik nog volgen dat wanneer je een uitkering aanvraagt, je wat rechten inlevert en men je mag vragen hoe je aan de Ferrari gekomen bent waarmee je je uitkering komt ophalen.
Ook vind ik het juist dat wanneer iemand iets verkeerds gedaan heeft, beslag op zijn vermogen gelegd wordt om de kosten van opsporing en vergoeding van schade aan de slachtoffers te betalen.

Maar om vogelvrij en dus ook naar willekeur ( want wat wordt straks als misdaad betiteld? Bijv. zwart geld is natuurlijk een van de grootste misdaden tegen de staat) een nieuw soort belasting in te stellen gaat me als libertarier, als even nadenker, veel te ver.
Om over principes maar te zwijgen.
Maar dat wisten we al en daarom trachten we deze site bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen: misschien bent u het daar mee eens: help ons en uzelf dan een beetje door dit artikel of deze link naar zoveel mogelijk mensen door te sturen

5 REACTIES

  1. Het lijkt mij een prima wet. Maar….met een heel klein voorbehoud. Dat alles wat in beslag wordt genomen diret teruggaat naar de slachtoffers van de crimineel. Dit zou ook moeten gelden voor boetes, die dienen niet in de staatskas te verdwijnen, maar naar de gedupeerden te gaan. Is er geen gedupeerde, zoals bij een snelheidsovertreding? Tja, dan blijkt daaruit dat er ook geen grond was om überhaupt een boete op te leggen.
    Met wat nadenken zou het allemaal niet zo moeilijk hoeven te zijn….helaas is nadenken een kunst die slechts weinigen in de Den Haag verstaan.

  2. Prima wet? Alleen omdat de overheid volledig incompetent is om mensen in te huren, die voldoende juridisch/financieel inzicht hebben om bewijs te leveren voor crimineel verkregen vermogen? Dit is toch wel de wereld op z’n kop! Lekker die incompetente overheid.

  3. Groot gelijk! Vot met den pruttel!

    "Is er geen gedupeerde, zoals bij een snelheidsovertreding? Tja, dan blijkt daaruit dat er ook geen grond was om überhaupt een boete op te leggen." Beetje jammer hoor…meneer heeft er vast ervaring mee…en wil niet boeten voor z’n overtreding. MOOI DUS WEL!

  4. [1] nou als je als partner van de crimineel, zoals ik, die nergens van afwist en bedonderd ben,ook gewoon mee geplukt wordt, door deze wet, vind ik hem toch niet zo prima.Niet zo leuk hoor,achterblijven met 2 kleine kinderen, zonder ook maar 1 cent om boodschappen te doen, wij kunnen er niets aan doen!

  5. ben je veroordeeld, prima wet,ben je nergens voor veroordeeld, zeer foute wet,als hun denken dat je crimineel bent mogen ze alles in beslag nemen, echt schandalig aanpassen die wet

Comments are closed.