Volgens de hoofdredactie van de NRC (31 aug.) horen liberale politici zich niet te bemoeien met de inhoud van heilige boeken.
Dit naar aanleiding van een protest van Hirsi Ali Ayaan tegen moslims die hun vrouw slaan; het staat immers in de Koran dat dat goed is.

Natuurlijk horen, moeten of kunnen politici zich niet bemoeien met de inhoud van boeken. Of die “heilig” zijn of niet. We hebben toch vrijheid van meningsuiting en persvrijheid. Of niet? Bovendien geldt dat net zo hard voor niet-liberale politici!

Maar als een man (of vrouw) geweld gebruikt tegen wie dan ook, wordt het een andere zaak. Dan is het volkomen irreëel en immoreel om iemand zich te laten beroepen op wat iemand anders in een boek geschreven heeft. Hoe “heilig” dat boek ook is.
Iemand die geweld tegen een ander gebruikt, anders dan uit zelfverdediging, moet gestraft worden. En hij zal moeten leren dat het achterlijk is, en niet geaccepteerd wordt als hij zich de Koran, de bijbel, of op welk ander geschrift dan ook beroept.

En dat geldt ook voor de staat. Die beroept zich op de (heilige?) wetten die ze zelf gemaakt heeft, om de burgers tot van alles en nog wat te dwingen tot handelingen die ze niet vrijwillig doen. De staat schroomt ook niet om de dreiging in geweld om te zetten, als de burger niet aan de dreiging toegeeft.
Deze HUBlog staat vol van voorbeelden hiervan.

3 REACTIES

 1. Weer het gewoonlijke gezwets van de collectivistische redactie van het NRC. Natuurlijk moet de politiek zich bemoeien met de inhoud van weerzinwekkende geschriften, want deze zijn de bron al het kwaad op deze wereld. Als in geschriften wordt opgeroepen tot geweld tegen een bepaald deel van de bevolking heb ik daar maar een woord voor: FASCISME. En stel ik zo’n geschrift gelijk aan boeken als Mein Kampf en evenals Mein Kampf moeten deze boeken ook worden veroordeeld door de politiek en daarbuiten, ook als het ‘heilige religieuze’ boeken zijn. NRC struisvogels, haal nu eens die kop eindelijk uit het zand en schrijf eens wat minder collectivische rommel.

 2. [2]
  INTELLECTUALISME

  De schrijfsels van de NRC zijn produkten die nog altijd voor een belangrijk deel afkomstig zijn van het obsolete gedachtegoed van het betweterige, rode pseudo-intellectuele, salonfaehige, geitenwollensokken, proletariaat, dat zich inmiddels gecorrumpeerd heeft met de grootkapitalist PCM, een combinatie van Volkskrant, Algemeen Dagblad en Trouw, waarin ING een groot belang heeft. Hoe groot wordt niet duidelijk.

  Missie van PCM: http://www.pcmuitgevers.nl/

  Er blijkt nergens uit de missie en ook niet uit de site, dat onafhankelijke journalistiek / berichtgeving wordt gegarandeerd of dat ernaar gestreefd wordt.
  Er worden uitsluitend commerciele belangen gediend, m.a.w. onafhankelijke journalistiek wordt daar niet gevonden.
  Zie ook (video met RealOne Player): http://cgi.omroep.nl/cgi-bi

Comments are closed.