Vandaag enkele facetten uit Troonrede en miljoenennota gehoord.

Nog niet kunnen bestuderen, maar misschien weet iemand eenvoudige antwoorden op:

1.De NL economie loopt achter. Het Kabinet zegt dat ze de economie wil bevorderen, maar verhoogt de belasting op energie. Daardoor worden de kosten voor burger en bedrijfsleven hoger, waardoor de concurrentiepositie van NL bedrijven verzwakt. Hoe rijmt dat met elkaar?

2.Er wordt door Kabinet en Troonrede gesuggereerd dat de NL economie begint aan te trekken. In hetzelfde verhaal vertellen ze dat de werkloosheid nog flink zal toenemen.
Hoe rijmt dat met elkaar?

Of moet ik dat hele gedoe maar zien als pappen en nathouden?
En dan wordt er gesmeekt om “Vertrouwen”!

9 REACTIES

 1. Het klinkt heel links, maar het economische beleid van Zalm maakt Nederland inderdaad het braafste jongetje van de klas. Beperken van de staatsschuld heeft zin, maar zolang Frankrijk en Duitsland daar minder in geinteresseerd zijn, de staatsschuld van Amerika tot Europese hoogte groeit, en de Aziatische economieen hun geld blijven koppelen aan die devaluerende dollar, heeft het inderdaad weinig nut.

  Zie het als een rubber bootje op weg naar een afgrond, waarin alleen Nederland tegen de stroom inpeddelt.

 2. Ik heb ook maar een paar dingen kunnen lezen tot ik moest braken:
  ik las dat naast alle lastenverhogingen, de braak- en laxeermiddelen toch weer vergoed gaan worden…..
  Dat stemt toch tv

 3. [2]

  Als het over kotsen gaat, heeft de Regering toch een vooruitziende blik.

 4. [1]

  Denk je niet, dat de luchtbel een keer uit de dollareconomie (en de andere economieen) loopt. Tenslotte zal de rente verder omhoog moeten om schulden te kunnen blijven maken. Totdat het bedrijfsleven als een kaartenhuis in mekaar dondert. En dan is het gebeurt.

 5. [4]

  Zeker, vandaar de analogie over het rubber bootje. Dat het kabinet, met gekloot in de marge, ons kan redden van de afgrond lijkt me absurd.

 6. [5]

  ZALM IS FATSOENLIJK

  Ik heb geleerd, dat elke fatsoenlijke zalm tegen de stroom in zwemt, dus…

 7. OPRECHT

  De Koningin schijnt na afloop van de poppenkast in de Ridderzaal in een zijkamertje aan diverse Kamerleden gevraagd te hebben, of ze vonden, dat haar presentatie goed was.
  Dat zou de eerste keer zijn, dat de Koningin aangeeft, dat circus oprecht te wantrouwen.
  Wellicht hebben we als libertarische burgers (geen onderdanen dus) ooit nog eens wat aan deze Koningin. Alleen zou ze pas vertrouwen wekken door het goede voorbeeld van Maxima ter harte te nemen en die potsierlijke hoedenparade afschaffen.

 8. [7] Ik dacht net dat die hoedenparade het belangrijkste nieuwtje van de was.
  De hele rest was toch al bekend?

 9. Niets over de pijn die het nieuwe zorgstelsel de mensen oplevert, het onderwijs in Nederland staat er slechter voor dan ooit, investeringen in innovatie en groei zijn jarenlang achtergebleven. De integratie van minderheden is geen steek opgeschoten. Wat heeft deze regering feitelijk gedaan behalve het afkalven van het zorgstelsel, het verkleinen van de plichten van werkgevers, het vergroten van de plichten van werknemers en het verkleinen van de rechten van werknemers? (oh ja, en het en passant deelnemen aan een illegale oorlog waar nu pas schoorvoetend kritiek op wordt toegestaan – over normen en waarden gesproken)

  Deze Miljoenennota is niets anders dan een schandalig gekleurde verkiezingscommercial voor VVD en CDA, profiterend van het gunstige economische klimaat wat er niet dankzij hen is gekomen – de meeste van de nieuwe wetten zijn nog nieteens doorgevoerd, laat staan dat ze al effect zouden hebben.

  Wat biedt deze regering ons, behalve het afbreken van wat we hadden, om in de toekomst met iets minder door te kunnen gaan? Geen enkele visie, geen enkele verbetering van de situatie van minder bedeelden of minderheden. Geen technologische vooruitgang, geen vooruitgang in kennis. Totaal geen ontwikkeling in het systeem, slechts afbraak en het krampachtig vasthouden aan de centen die je hebt. Armoede troef, behalve dan bij de werkgevers, grootgrond- en vastgoedbezitters die van dit beleid hebben geprofiteerd.

Comments are closed.