Oftewel:
“Power corrupts and absolute power corrupts absolutely”
Lord Acton.

Dit verhelderend voorbeeld werd ons gestuurd door Joep. Dank je wel.

door onze speciale verslaggever
NOORDWIJK – Minister Veerman (Landbouw) heeft de ochtendspits rondom Den Haag en Rotterdam gisterochtend flink in de war geschopt toen hij samen met zijn Europese collega-ministers vanuit hun hotel in Noordwijk een boottochtje door de Rotterdamse haven wilde maken.

Met in zijn kielzog de Europese ministers en hun zes bussen tellende gevolg nam de colonne rond acht uur bezit van de Hollandse wegen en werden de andere weggebruikers door de massaal meerijdende motoragenten naar de kant gemaand. Op de A44 werd het verkeer een kwartier stilgelegd, zodat de bussen langs de vluchtstrook de inmiddels kilometers lange file konden passeren en vrije doortocht hadden richting Den Haag. Ook ambtenaren van het ministerie van Landbouw die in de file stonden kwamen zo te laat op hun werk.

Tientallen rode stoplichten werden zonder pardon gepasseerd en op de drukke A13 naar Rotterdam werd zelfs de gehele linkerrijstrook voor het gezelschap schoongeveegd. Ook de trajectcontrole en de maximumsnelheid gingen eraan, waarna over de Maasboulevard zelfs de snel afgesloten linkerrijstrook werd gebruikt om een file te passeren. “Ik denk dat ik onderweg zeker drie of vier keer geflitst ben”, aldus een van de buschauffeurs die de agenten braaf volgde en de ministers nog ruim op tijd voor een lekkere bak koffie bij de Rotterdamse haven afleverde.

2 REACTIES

  1. BEKEURINGEN

    Let op: de 6×4=24 bekeuringen worden door de werkgever betaald.

  2. [1]

    Jaja, en die eerste 4 betaalt hij natuurlijk keurig zelf !

Comments are closed.