Als u net als ik altijd gedacht heeft dat u werkte om in uw eigen levensonderhoud te voorzien, dan heeft u het mis. (waarschijnlijk wist u dat al!)
De belasting- en sociale premiedruk is zo, dat u naast u eigen gezin, minimaal nog een ander gezin onderhoudt. Maar dat is niet alles.

Ik heb nog niet genoeg tijd gehad om de hele begroting door te lopen, maar twee onderwerpen wil ik u niet onthouden.
Volgens de begroting gaat Nederland 4.100.000.000 (4.1miljard) uitgeven aan ontwikkelingssamenwerking.
Zoals er telkens weer door politici van allerlei pluimage wordt beweerd, is het onze morele verplichting om onze medemens te helpen. En aangezien u zelf niet kunt beslissen aan wie of waar en hoe deze hulp gegeven kan worden, doet de overheid dat voor u.
Hoezo onze morele verplichting? De enige morele verplichting die ik (dus niet onze) tegenover mijn medemens heb is, dat ik geen geweld en dwang zal initiëren, geen fraude zal plegen en zijn/haar eigendom(men) respecteer.
Dus zodra wie of welk land meent recht te hebben, hetzij onder het mom van morele verplichting, hetzij onder het mom van solidariteit, zegt de persoon of de bestuurders van een land eigenlijk, je moet voor mij werken, jij bent mijn slaaf.
Hetzelfde geldt ook voor de EU. De bijdrage van de Nederlandse overheid aan de EU zal het komend jaar 6.400.000.000 (6.4miljard) bedragen.
Als ik alleen al deze twee bedragen bij elkaar op tel komt het totaal uit op : 10.500.000.000 (10.5miljard)
Dit is op een werkende bevolking van 6.000.000 (6 miljoen) en dan tel ik ook de ambtenaren en semi-ambtenaren mee, wiens gezin ook door u gefinancierd wordt, een bedrag van Euro 1750 per persoon.
Vindt u het vreemd dat de overheid wil dat u langer gaat werken?
Daarover later meer.

3 REACTIES

  1. «…Dit is op een werkende bevolking van 6.000.000 (6 miljoen) en dan…»

    Iemand vertelde mij of ik las een keer ergens dat in Nederland 1 op 3 werknemers werkt voor de (semi-) overheid. Dit zou dan betekenen dat uiteindelijk 4 miljoen werknemers de rest ‘sponsort’…

  2. [1] Ja uiteraard. En hier in Vlaanderen is het net hetzelfde of erger. Iedereen vlucht naar overheidsjobs omdat dat een veilige haven lijkt. En het geld blijft als manna uit de hemel vallen ? En de grootste idiotie is dat de overheidsclan dan ook nog raids uitoefent op de werkgelegenheid van hen die dan toch nog de economie laten draaien. Wat denkt Nederland over de DHL-story. Domme Belgen ? En gelijk hebben jullie dan.

  3. [2] Ik kijk soms naar het VRT nieuws en weet zodoende een klein beetje hoe het zit met de DHL-story. Ik ben niet de persoon om dit in ‘zuiver libertarisch licht’ te beoordelen, maar ik denk dat wanneer DHL de werkelijk overlast hebbende omwonenden financieel compenseert dat men er wel uit moet komen. Het verbaast mij nog het meeste dat DHL intussen niet is uitgeweken naar een land waar men niet zo moeilijk doet.

    Domme Belgen? Kijk dan eens in Nederland naar het Dossier Schiphol, waar omwonenden geluidsisolatie van hun huis kregen namens de staat en grotendeels betaald door de luchtreizigers (op zichzelf acceptabel). De kosten lopen echter totaal uit de hand en het verbaaast mij niets. Bekenden van mij die onder de aanvliegroute wonen hebben -in plaats van hun oude gevel- nu schitterende teakhouten ramen en deuren gekregen, driedubbel geisoleerd. Moet een vermogen hebben gekost, al hebben zij wel een beetje meebetaald aan het teak hout. Laat de staat het maar regelen namens U en ik…

Comments are closed.