Dat moeten veel lezers zich hebben afgevraagd toen ze vandaag plotseling een advertentie van de NCPN op de HUBlog zagen staan.

Wel, simpel, het verband is nul komma nul!
Maar hoe dan die advertentie?

Die advertentie! Mooi verhaal:

Omdat we uiteraard kosten maken om onze sites aan de gang te houden, gingen we zoeken naar financieringsmogelijkheden. Daarbij kregen we de tip om via Google advertenties te plaatsen op onze site. Voor elke keer dat iemand dan daarop klikt, zouden wij 10 cent of iets dergelijks ontvangen.

Wel, dat is de poging waard. We waren al van plan om onze lezers te vragen om vóór het afsluiten van HUBlog, even langs één van die advertenties te gaan! En elke keer 10 cent voor de verspreiding van het libertarisme te verdienen.

Google deelde ons mee:
“Dit betekent dat Google gebruikmaakt van zoektechnologieën om advertenties te koppelen aan de inhoud en context van webpagina’s, zodat de advertenties die worden weergegeven relevant zijn voor de informatie die u bekijkt.” (Red: ????”)

<%image(1/20040909-libert-ads.jpg|248|582|)%> En toen kwam een advertentie op HUBlog van de NCPN, die onder andere in haar “beginselen” heeft staan:
” Het kapitalisme als zodanig wordt verworpen. Ondernemers worden nu gedwongen om te concurreren. Individuen streven naar een zo groot mogelijke zelfverrijking, alles gestimuleerd door het kapitalisme. Communisten strijden tegen de kapitalistische globalisering die onder leiding van de Verenigde Staten wordt verspreid.”

Ik neem aan dat de Google machine, of Google mijnheer/mevrouw, ergens op HUBlog het woord “politiek” gezien heeft, en daarmee dat “verband” heeft gelegd.”

Het is logisch dat we ondertussen een aantal berichten ontvingen met als tendens:
“Zie zojuist op Hublog dat er links een kolom met ‘Ads’ is toegevoegd. Hierin staan wel hele ‘branchevreemde’ ads, zoals een link naar de NCPN. Is dat de bedoeling?”

Eigenlijk een goede grap, ware het niet dat oppervlakkige bezoekers mogelijk in verwarring gebracht worden.

Wij zullen snel onderzoeken hoe dat echt gaat met dit programma om geld te verdienen. En als dat niet bevredigend kan worden opgelost, wel dan scheiden we er gewoon mee uit.
Dan rekenen we echter ook een beetje op uw ideeën en eventuele bijdragen om toch uit de kosten te komen. Voor specifieke ideeën daarvoor kun je mailen naar info@libertarian.nl

10 REACTIES

 1. Hub, je weet toch zeker wel, dat Google horig is aan een internationaal complot van grootkapitalisten (als Schwarzenegger, Berlusconi en dat soort types) en communisten (als Poetin en de Eurocommunisten), net zoals Lenin destijds door Wall Street Tycoons werd gefinancierd ?

  Er komt vast nog wel een andere sponsor voorbij.

 2. Aha. Het lijkt erop dat de website van de NCPN nu vervangen is door de weblog van Lodewijk de Waal. Ik weet niet of ik dat een verbetering wil noemen.

 3. Tja, alles heeft zijn prijs….

  Dat is toch gewoon puur kapitalistisch?

  😉

 4. Ik zie 6 advertisers:
  googel, e-bay, ncpn, vacance-select elsevierscongressen en hrstomp.

  Klopt dat ?

  Zijn dat 0,60 cent per hit of moet ik die advertenties elke keer aanklikken ?

  (Ik wordt niet doorgelinked, want ik werk met Mozilla)

 5. Volgens mij is die NCPN-link niet van de NCPN maar van parlement.com die weer van de uni. Leiden is.

  Met een klein omweggetje komt er dus ook eens wat belastinggeld naar een libertarische site 🙂

  Het ware misschien nog beter geweest als het écht een advertentie van de NCPN was geweest. Dan had ik me helemaal sufgeklikt 🙂

 6. De beste mop die ik heb gehoord. Als we nu alle extremisten op deze manier kunnen uitmelken zou dat fantastisch zijn.

 7. [4] Libertarian.nl heeft nu wel bewezen erg ‘open minded’ te zijn.

  En nu moeten de NieuweCPNers maar eens een link naar Libertarian.nl plaatsen om te laten zien hoe ruimdenkend zij zelf zijn.
  Ik vond het wel leuk om die dogmatische onzin van de NCPN te lezen, het is net alsof je een oud stoffig geschiedenisboek hebt opengeslagen…

 8. Goed om te weten. Zo af en toe klikken is een kleine moeite.
  En dat we op deze manier een beetje betaald worden door de commie’s is alleen maar leuk, toch?

 9. Domme opmerking. De link is helemaal niet van de NCPN. De NCPN plaatst helemaal geen advertenties op internet. Elders ook nauwelijks.

Comments are closed.