- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Wat is het verband tussen LIBERTARISME en COMMUNISME?

Dat moeten veel lezers zich hebben afgevraagd toen ze vandaag plotseling een advertentie van de NCPN op de HUBlog zagen staan.

Wel, simpel, het verband is nul komma nul!
Maar hoe dan die advertentie?

Die advertentie! Mooi verhaal:

Omdat we uiteraard kosten maken om onze sites aan de gang te houden, gingen we zoeken naar financieringsmogelijkheden. Daarbij kregen we de tip om via Google advertenties te plaatsen op onze site. Voor elke keer dat iemand dan daarop klikt, zouden wij 10 cent of iets dergelijks ontvangen.

Wel, dat is de poging waard. We waren al van plan om onze lezers te vragen om vóór het afsluiten van HUBlog, even langs één van die advertenties te gaan! En elke keer 10 cent voor de verspreiding van het libertarisme te verdienen.

Google deelde ons mee:
“Dit betekent dat Google gebruikmaakt van zoektechnologieën om advertenties te koppelen aan de inhoud en context van webpagina’s, zodat de advertenties die worden weergegeven relevant zijn voor de informatie die u bekijkt.” (Red: ????”)

En toen kwam een advertentie op HUBlog van de NCPN, die onder andere in haar “beginselen” heeft staan:
” Het kapitalisme als zodanig wordt verworpen. Ondernemers worden nu gedwongen om te concurreren. Individuen streven naar een zo groot mogelijke zelfverrijking, alles gestimuleerd door het kapitalisme. Communisten strijden tegen de kapitalistische globalisering die onder leiding van de Verenigde Staten wordt verspreid.”

Ik neem aan dat de Google machine, of Google mijnheer/mevrouw, ergens op HUBlog het woord “politiek” gezien heeft, en daarmee dat “verband” heeft gelegd.”

Het is logisch dat we ondertussen een aantal berichten ontvingen met als tendens:
“Zie zojuist op Hublog dat er links een kolom met ‘Ads’ is toegevoegd. Hierin staan wel hele ‘branchevreemde’ ads, zoals een link naar de NCPN. Is dat de bedoeling?”

Eigenlijk een goede grap, ware het niet dat oppervlakkige bezoekers mogelijk in verwarring gebracht worden.

Wij zullen snel onderzoeken hoe dat echt gaat met dit programma om geld te verdienen. En als dat niet bevredigend kan worden opgelost, wel dan scheiden we er gewoon mee uit.
Dan rekenen we echter ook een beetje op uw ideeën en eventuele bijdragen om toch uit de kosten te komen. Voor specifieke ideeën daarvoor kun je mailen naar info@libertarian.nl