Afschaffing van alle belastingen, sluiting van de dwangverzekeringsbank en vervanging van het systeem van door de staat afgeperste bijdragen ter verdeling onder personen die men niet kent voor doeleinden waar men niet mee instemt, door een systeem van vrijwillige bijdragen zou vermoedelijk leiden tot een welvaartsexplosie, waarbij vergeleken de uitbarsting van de Krakatau kinderspel was.

Met andere woorden: de gehele economie wordt een zwarte economie, maar zwart betekent dan vrij.
Alle belastingambtenaren, ambtenaren van de FIOD, alle douaneambtenaren, tachtig procent van het parlement, alle schadelijke departementen die zich bezighouden met herverdeling van armoede, alle ontwikkelingswerkers, subsidie-uitdelers, de hele belastingadviesindustrie, de subsidie-industrie, iedereen kan naar huis en ergens gaan werken waar niet alleen fysieke aanwezigheid, maar ook productie vereist wordt.

Te revolutionair?
In ieder geval de angstdroom van geldverslindende politici wie dit nieuwe systeem zeker zou storen in hun zoete cyclus van stemmen vergaren, zakken vullen en herkozen worden met het ministerschap lonkend aan de einder.

Uitgaan van het huidige systeem met hier en daar een aanpassinkje en een vleugje liberalisering werkt niet. Alleen volledige slechting van het huidige gebouw van afpersing, bedrog, corruptie en idolisering van de minimumlijder biedt een reëel uitzicht op een betere maatschappij!
Misschien zullen dan ook zij terugkeren die de afgelopen decennia het land hebben verlaten om van verre en soms van heinde, de film te aanschouwen die zo langzaam draait, maar waarvan zij al weten hoe hij zal aflopen: de ondergang van het communistische Koninkrijk der Nederlanden.
Hugo van Reijen.

1 REACTIE

  1. Helemaal mee eens Hugo! Heb jij misschien ook toevallig een blauwdruk om dat te bereiken op korte of middenlange termijn in Nederland.

Comments are closed.