Het eerste debat tussen de twee grootste (enigste?) kanshebbers om de volgende President van de Verengde Staten te worden is achter de rug. Beide kampen zeggen dat zij het debat gewonnen hebben. Klopt, hangt af van welke uitgangspunten je neemt!

Het is nog steeds zo dat de twee grote partijen in Amerika er in slagen om andere partijen van die debatten uit te sluiten. Daardoor kunnen ze ook hun eigen regels maken over hoe en wat ze doen.
Het resultaat is dat er uit die debatten niet veel nieuws komt. Het was het brengen van bekende kreten, en het geheel zou in vijf minuten samengevat kunnen worden.
Uit de verslagen in de media zal ook blijken dat de verschillen berusten op kleinigheden

Wat wel duidelijk was, dat zowel Bush als Kerry allebei vóór de oorlog zijn en tegen vrede. En allebei zijn ze voor “Big Government”

Typisch is dat in Europa, en elders op de wereld meer mensen vóór Kerry stemmen dan voor Bush. Volgens ons nog steeds omdat men over Kerry praktisch niets weet en omdat men Bush de oorlog in Irak verwijt.

Dat blijkt ook uit een site waar iedereen op kan stemmen en kiezen uit ALLE kandidaten.
Dit is http://www.us-election.org en het is wel leuk om eens te zien hoe de situatie is. Ook al zegt dat nog helemaal niets.
Zo kun je aflezen dat tot nu toe in Nederland Bush maar 17 % en Kerry 62 % van de stemmen kreeg. Badnarik, de kandidaat van de LP kreeg 1 %, en die kwam van één stem. (Van wie zou die kunnen zijn). Uit België kreeg Badnarik tot nu toe 4 stemmen!

Let wel, we zien dit als een aardigheidje en blijven bij ons standpunt dat stemmen voor politici (die macht willen hebben) immoreel is. Dus in Parlementsverkiezingen niet stemmen voor politici die macht over anderen willen uitoefenen.