Bij veel kwesties die in de EU worden behandeld, is het opvallend dat er zoveel zaken zijn die pas over bij voorbeeld 5 jaar zullen ingaan.
Dit heeft voordelen:
1. De burgers zijn dan soepeler
2. De politici ontkomen aan hun verantwoordelijkheid.

Het eerste voordeel is dat daardoor besluiten die de vrijheden van burgers en/of zwaardere belastingen niet zo hard aankomen. Als iets over 5 jaar pas gaat gebeuren, dan zien we dan wel. Misschien gaat het dan wel niet door, hopen simpele zielen. De maatregelen kunnen daardoor met minder weerstand worden doorgedrukt.
Een ander voordeel is, dat pas later dan 5 jaar de (eventueel onvoorziene) consequenties goed zichtbaar worden. En tegen die tijd zijn de verantwoordelijke politici al lang weer op een andere positie. De nieuwe politici, die de consequenties op hun brood krijgen, kunnen dan gemakkelijk zeggen dat de schuld van alle fouten en budgetoverschrijdingen ligt bij hun voorgangers.
Met hoe minder de EU zich bemoeit, hoe beter. En het beste is om maar helemaal uit de EU te gaan.
Daarom, bij het referendum: “EU – NEEN!”