Vandaag moet het dus gebeuren. Regelmatig zagen we de afgelopen weken publicaties dat die grootste Nederlander er moest komen. Dat moet dan via een soort verkiezing gebeuren. En ik begrijp dat we daar nog veel weken mee bezig zullen zijn.

Wat “grootste” betekent, is niet gedefinieerd. De grootste bijdrage aan maatschappij, cultuur of identiteit. Een volkomen subjectief begrip. Ook is niet duidelijk wie er stemmen gaan. De kijkers van KRO? Die moeten dat dus bepalen?

Ook het begrip “Nederlander” is niet gedefinieerd. Personen uit vroeger eeuwen hadden waarschijnlijk niet een “fraudebestendig” paspoort. Wie weet dan of het wel een Nederlander was?
Bij de genomineerden heb ik de naam van Adam, de eerste mens, nog niet gezien. En zonder zijn bijdrage zou er immers geen NL maatschappij, cultuur of identiteit zijn! En wat denk je van die Batavier die met zijn bootje de Rijn kwam afzakken?

Voor Anne Frank is de laatste dagen heel wat reclame gemaakt. Maar van haar is in ieder geval duidelijk dat ze GEEN NL-paspoort had. Maar ja, een kniesoor die daar op let. Want het is natuurlijk wel een goede reclame voor de subsidies die naar de Anne Frank Stichting gaan.
Deze stichting is een linkse organisatie die onder het mom van antifascisme Anne Frank gebruikt als boegbeeld om meer belastinggeld te ontvangen.

Overigens, wat heeft Anne eigelijk echt “gedaan” behalve een dagboek geschreven? Er zijn beslist Joden te vinden die veel meer hebben gedaan.