Op een CDA bijeenkomst in Rotterdam over Waarden en Normen heeft Piet Hein Donner, Minister van Justitie gepleit voor het weer invoeren van de slavernij, onder de naam van “sociale dienstplicht”.
En dat schijnt te passen in het “waardenstelsel” van het CDA.

Een sociale dienstplicht (= slavernij) is al langer een wens van het CDA, de partij van de minister.
Daarbij werd de kreet van John Kennedy ook maar weer eens van stal gehaald: “Vraag niet wat je land voor jou kan doen, vraag wat jij voor je land kunt doen!”
Kennedy richtte toen een vrijwilligerskorps op. Zolang het vrijwillig is, is daar niets tegenin te brengen. Maar wat Donner, en het CDA (???) willen, is een dienstplicht. Jongeren moeten dus gedwongen worden om te werken voor die dingen die Donner/CDA tot hun waarden rekenen.
Donner noemde verschillende vormen van een aantal (overigens prijzenswaardige) werkzaamheden. Maar het maakt geen verschil of je nog kunt kiezen onder dwang “welk” werk je verkiest.
Het immorele van de zaak is dat jonge mensen gedwongen worden om dat werk te doen.
Donner stelt duidelijk dat deze (gedwongen) maatschappelijke participatie tevens duidelijk maakt wat “we” bedoelen met waarden en normen.
Wie is “we”? Het hij en zijn CDA-makkers?
Ook merkt Piet Hein op dat die verplichte dienstplicht mooi aansluit bij de overheidsgeregelde sociale zekerheid, het “levensloopplan”, burgerschap en inburgering.
Big Brother geeft zich hier duidelijk bloot. Iedere twijfelaar aan de machtsdrang van politici moeten nu toch wel de ogen open gaan.

WAT te doen? Onder andere:
—- Vertel iedereen dat het invoeren van slavernij nooit meer mag gebeuren.
“Slavernij” is immers een mens dwingen werkzaamheden te verrichten die hij/zij niet uit geheel vrije wil doet.
—- Mail deze opwekking door naar iedereen die u kent en vraag aan hen hetzelfde te doen.
— Zeg je eventueel lidmaatschap van het CDA op.
—- Stuur uw ideeën waardoor we deze immorele ontwikkeling zo snel mogelijk in de prullenbak kunnen gooien.

9 REACTIES

 1. Sociale dienstplicht is verhullend taalgebruik.Waarom zegt men niet gewoon waar het op staat?? Wij zijn ervoor dat jongeren onder dwang arbeid verrichten. Wij zijn voor Dwangarbeid.

 2. Het beste zou zijn een betoging tegen deze slechte man.
  Deze slavernij zou ons weer een stapje dichter brengen bij een 100 procent communistisch systeem.
  Ik neem aan dat Donner in dagelijks contact met zijn god staat. Misschien kan hij deze eens om advies vragen en dan ij een tekevisieinterview vertellen wat hem geopenbaard werd. Veel goeds zal het wel niet zijn.
  Wellicht zijn dit de symptomen van een beginnende dementia religiosa die het land nog verder in het verderf zal storten.

 3. Hoewel ik een groot tegenstander ben van deze Dwangarbeid vraag ik me af of het verstandig is het lidmaatschap van het CDA op te zeggen. Binnen deze partij zijn er ook tegenstanders van Dwangarbeid. Ik dacht onder andere de jongerenafdeling CDJA. Als alle tegenstanders van Dwangarbeid hun lidmaatschap opzeggen . Dan hebben de voorstanders van Dwangarbeid vrij spel.

 4. Hoewel ik een groot tegenstander ben van deze Dwangarbeid vraag ik me af of het verstandig is het lidmaatschap van het CDA op te zeggen. Binnen deze partij zijn er ook tegenstanders van Dwangarbeid. Ik dacht onder andere de jongerenafdeling CDJA. Als alle tegenstanders van Dwangarbeid hun lidmaatschap opzeggen . Dan hebben de voorstanders van Dwangarbeid vrij spel.

 5. laat de poltiekers afstand doen van
  hun bijjobs,van hun bedrijven,
  hun boerderijen,
  geef ze een abonement op het openbaar
  vervoer,
  een leefloon en 1 euro per gepresteerd
  uur extra,
  dan praten we nog eens

 6. Staat de D van CDA voor dwangarbeid. Ik las het nieuwe verkiezingsprogramma van het CDA met daarin een pleidooi voor een maatschappelijke stage van 3 maanden. Dus weer verhullend taalgebruik en dezelfde voorliefde voor dwang. Het lijkt erop dat de jongeren van het CDJA weinig invloed hebben in de partij. Jammer..

 7. Hub Jongen schreef:
  Zeg je eventueel lidmaatschap van het CDA op.

  Bas schreef:
  Hoewel ik een groot tegenstander ben van deze Dwangarbeid vraag ik me af of het verstandig is het lidmaatschap van het CDA op te zeggen. Binnen deze partij zijn er ook tegenstanders van Dwangarbeid. Ik dacht onder andere de jongerenafdeling CDJA. Als alle tegenstanders van Dwangarbeid hun lidmaatschap opzeggen . Dan hebben de voorstanders van Dwangarbeid vrij spel.

  Ik kom hier op terug. Hub Jongen had toch gelijk.Binnen deze partij zitten een aantal sleutelfiguren die dit dominant promoten. Ben je tegenstander van Dwangarbeid dan wordt je infeite monddood gemaakt.Dus wordt je niet letterlijk maar wel figuurlijk de partij uit gewerkt.

 8. Dienstplicht geen middel tegen criminaliteit

  Gepubliceerd op dinsdag 03 april 2007

  AMSTERDAM (ANP) – Herinvoering van de militaire opkomstplicht is niet een middel om de criminaliteit terug te dringen. De idee dat mannen die de militaire dienstplicht hebben vervuld, minder geneigd zijn tot het plegen van misdaden, is niet juist.

  Dat concluderen Marieke van Schellen en Paul Nieuwbeerta, twee onderzoekers van de Universiteit Utrecht, uit een onderzoek, waarvan zij de bevindingen hebben gepubliceerd in het sociologisch tijdschrift Mens & Maatschappij.

  De twee onderzoekers vergeleken een groep van 174 mannen die rond 1970 in dienst zijn geweest, met 504 mannen die destijds even oud waren, maar hun dienstplicht niet hoefden te vervullen. De mannen die in dienst waren geweest, pleegden daarna minder misdaden, maar dat kan geheel eraan worden toegeschreven dat zij voor hun diensttijd al minder crimineel waren.

Comments are closed.