Via euobserver krijgen we de bevestiging dat de EU Big Five regelmatig bij elkaar komen.
Na de afspraken tussen Gerhard en Jacques wordt dan in de G5 besloten hoe de hele EU geregeerd moet worden en hoe het spel met die andere 20 landen en “dwergen” gespeeld zal worden.

Een punt waarover enerzijds Duitsland en Italië (voor) en anderzijds Frankrijk en Spanje (tegen) het nog niet eens zijn, is het inrichten van een concentratiekamp in Noord Afrika waar zoveel mogelijk asielzoekers geconcentreerd moeten worden voordat ze de EU mogen binnenkomen.

De mening van Engeland is nog onbekend. Maar omdat gedacht wordt dit kamp te maken in Libië, lijkt het me niet erg waarschijnlijk dat Tony snel met de billen bloot zal komen. Libië wordt immers bestuurd door Gaddafi, die onder andere verantwoordelijk wordt geacht voor het opbazen van een vliegtuig in Lockerby.
Ook al is Gaddafi deze daad vergeven door de politici in de EU.

Alles is toch niet zo fijn.
Daarom echt maar stemmen: “EU – NEEN!”