Banken en verzekeraars berekenen 4,3 mrd euro per jaar aan kosten voor toezicht en regelgeving in Nederland. Tot nu toe werd in de sector rekening gehouden met 400 mln euro aan kosten. Het financieel toezicht kost 150 mln euro, de administratieve lasten 700 mln euro, de kosten voor naleving worden op 3,5 mrd euro geschat. (FD, p.1 – Tel, p.31)

Gemiddeld 1000 Euro per beleggend/verzekerd gezin per jaar.
En voelt u zich nu veiliger en minder beduveld?
Of zegt u na 50 jaar, geef mij die ton Euro’s ( rente op rente) maar zonder al die toezicht poespas?

Hoeveel gezinnen worden eigenlijk ondanks of zonder toezicht in hun leven van een ton beroofd door foute adviseurs? Oftewel wat heeft u liever: een ton meer vermogen zonder toezicht of toezcht en een ton armer?

Het is al weer zo goed geregeld dat als we nog meer regelen er niets meer geregeld hoeft te worden.