Frits Bolkestein, nog een paar dagen Commissaris Mededingen in de EU, sleept “Engeland” voor de rechter. Engeland verbiedt namelijk de invoer van alcohol en tabak voor particulieren, zelfs tegen de overeenkomsten in de EU.

Fijn dat Bolkestein zegt dat de Engelse overheid dat niet mag verbieden. Als dit proces gewonnen wordt, geeft dat de burgers die alcohol uit Frankrijk meebrengen weer iets meer vrijheid.

Geen enkele overheid mag (in een vrije libertarische wereld) mensen verbieden om iets wat ze eerlijk elders gekocht hebben, mee naar huis te nemen.

De negatieve kant van dit spel is echter dat hier weer duidelijk uit kan komen dat de EU/Brussel kennelijk Engeland, en dus ook elk ander land, kan dwingen te leven zoals de EU-politici dat willen. Zouden zij dit proces winnen, dan wordt de macht van Brussel weer groter.