In het FD van 14 okt las ik dat de Belgische fiscus vorderingen op belasting betalers aan banken gaat verkopen.
Die banken kunnen bieden op die belastingschulden en moeten minimaal 85% betalen. Het meerdere dat ze binnenhalen is dan winst voor de bank (waar dan weer belasting over betaald moet worden). Ze kunnen dan ook nog obligaties, gedekt door die vorderingen uit gaan geven.
Op zich natuurlijk creatief bedacht en ik heb ook wel eens geroepen dat als er dan toch snelheidscontroles gehouden moeten worden, laat zo iets simpels dan door particulieren doen die een deel van de opbrengst krijgen en zo agenten voor echt nuttig werk vrijmaken, maar in dit belasting geval,

vond ik het nu juist zo prettig wanneer een overheid bureaucratisch en niet efficiënt was!

Het principiële punt dat ik hier ter discussie wil stellen is of banken of bedrijven hier aan mee mogen/moeten werken: uiteindelijk doen ze mee aan diefstal.

Zelf heb ik besloten (die vrijheid heb ik gelukkig nog) om niet mee te doen aan de voorfinanciering die die banken ongetwijfeld gaan aanbieden en ook om geen zaken meer te doen met bankinstellingen die zich hier voor laten gebruiken, hoe zeer ik een voorstander ben van privatisering.
Wat vindt u??