We hebben al eerder beweerd dat de slimste politicus in de wereld in Vladimir Putin.
Na jarenlang geluisterd te hebben naar zijn adviseurs, waaronder Andrei Illarionov, laat hij deze nu vallen (?) en beveelt dat Rusland het Kyotoverdrag moet ratificeren.

Dat betekent, dat het verdrag inderdaad binnen afzienbare tijd in werking kan treden. En dat is koren op de molen van veel EU milieu ministers, waaronder Staatssecretaris Pieter van Geel. Die zullen door deze zet meer argumenten vinden om in de EU de Kyoto maatregelen te gaan invoeren.

Dat betekent dat de ontwikkelingen in de industrie zullen worden afgeremd. Producten zullen duurder worden. De werkloosheid zal nog meer stijgen. De ontwikkeling van de (herstellende?) economie zullen worden afgeremd.

Dat het Kyoto verdrag is gebaseerd op zeer twijfelachtige technische grondslagen hebben we hier al vaker aangetoond. In verband met deze laatste zet van Vladimir, wijzen we echter ook nog eens op de absurde wijze van uitvoeren. Een land dat te veel emissie heeft, mag emissierechten kopen in een land dat onder zijn quota blijft: lees Rusland.
Kopen met geld dat door de belastingbetaler is geproduceerd.Bij de uitvoering van het Kyotoverdrag zullen daardoor miljarden EU euro betaald worden aan Rusland. Illarionov en andere economen hebben verklaard dat deze procedure de EU economie kapot zal maken.

Als in de EU de economie achter gaat lopen terwijl die in Rusland versterkt, geeft dit automatisch tegelijkertijd een verschuiving in de politieke macht.
We zijn zeer benieuwd naar de reacties van George Bush die Vladimir altijd zijn vriend noemt.

En gaan we dan Rusland vragen om in de EU te komen, en vragen we dan of Putin President van de EU wil worden?
——————————————-
Meer en uitgebreider vindt u hierover in het recente artikel van Hans Labohm op TechCentralStation:Latest episode of the Kyoto Soap:
http://www.techcentralstati…
en
het artikel van Carlo Stagnaro op de Libertarisch Centrum site:
De emissies van de Europese Unie
http://www.libertarian.nl/N…