Vandaag, de dag nadat in Rome de staatshoofden de Grondwet getekend hebben, is er toch een beetje het gevoel van een kater. Dit hebben we niet kunnen tegenhouden.
Maar er komt wel een tweede, meer beslissende kans.

De ratificatie is nog een hele klus. Officieel is het namelijk zo dat als er één land NEEN zegt, dat dan het hele geval niet doorgaat. Eurosceptici hebben dus nog een kans.
Maar let wel, de politici in Brussel zijn nu ook al plannen aan het maken over wat ze doen als er één of meerdere landen NEEN zouden zeggen!
Tot nu toe heeft het samenstellen van de Grondwet zich vooral achter de schermen afgespeeld. Maar door het ratificatieproces zal het nu meer bereikbaar worden. In Parlementen moet er over gestemd worden en in een aantal landen, waaronder Nederland, zal een referendum komen.
Eurosceptici hebben nog een kans. Maar dan moeten ze wel wat doen.
Immers het gros van het volk weet helemaal niet wat er zich afspeelt en wat de consequenties van deze grondwet zijn.
Meer dan voldoende argumenten tegen deze grondwet vindt u op http://www.free-europe.org en ook op de sites van het Libertarisch Centrum http://www.libertarian.nl en van Libertarian International http://www.libertarian.to vindt u uitgebreide artikelen met duidelijke sterke argumentatie waarom het goed is te trachten zoveel mogelijk medestanders voor afkeuring, NEEN-stemmen te hebben.
Op deze HUBlog vindt u per dag wel één of meer argumenten! In totaal al meer dan 150!!
Iedereen kan het zijne doen om te zorgen dat onze vrijheid door die grondwet niet nog meer wordt uitgehold.