Voor het verkrijgen van een JA voor de Grondwet worden geen kosten of moeite gespaard. Op allerlei niveaus wordt daar in Brussel en in de afzonderlijke landen op gestudeerd en aan gewerkt.

Jacques Chirac pleit nu om in Frankrijk het toegezegde referendum al op 8 mei te organiseren. In tegenstelling tot eerdere plannen om het pas later in 2005 te houden. Spanje wil dit referendum al op 20 februari houden.

De periode om 8 mei is gunstig voor de sfeer in het volk. Ze zijn dan bezig met de bevrijding van de Tweede wereldoorlog te vieren. Er is een sfeer van blijheid voor de vrijheid. En dan kan er gesuggereerd worden dat die Grondwet daar een logisch gevolg op is.

Ook moet dit referendum niet te dicht bij het (Franse) referendum over Turkije vallen. Dat zou wel eens negatief voor de Grondwet kunnen uitkomen. En de uitkomst betreffende Turkije is toch minder belangrijk dan die Grondwetacceptatie.

Verder moet de campagne niet te lang duren, want dan verliest ze momentum. En de kans is groter dat meer mensen gaan beseffen dat ze door die Grondwet de politici machtiger en zichzelf zwakker maken.

Goede objectieve voorlichting is essentieel voor de toekomst van onze vrijheid. Ondertussen vertel aan iedereen die het horen wil dat ze het beste bij het referendum kunnen stemmen:
“EU – NEEN!”

1 REACTIE

 1. Ik ben voor europa, maar ik stem NEE.
  Ik ben tegen de grondwet want ik heb het idee dat Nederland verkocht word ten behoeve van de champange drinkende politici. Die hebben hun goede pensioen en hun baantjes toch al binnen.
  Zij hebben geen last van economische recessie.
  Mijn andere reden is dat alles veel te snel gaat en veel te massaal word.
  Als voorbeeld de laatste uitbreiding, dit is slecht voor onze economie! In mijn beroep (bouw en onderhoud)word steeds meer werk weggekaapt door Polen die werken voor ondermaatse tarieven, en over 2 jaar komen de Bulgaren en Roemenen. Als over 15 jaar de Turken komen kunnen wij helemaal wel inpakken.

  Doe mee
  Stem nee

Comments are closed.