Ik lees net het grote frontpagina artikel van de NRC.
Ik heb uw hulp nodig. Ik ben verbaasd.

Ik lees dat “Justitie meer eigen onderzoek naar terreur”gaat doen.
Ze werken wel samen met de AIVD, maar ze vertrouwen hen kennelijk van geen kant!

Want “ze willen minder afhankelijk worden van de AIVD “.

Ik dacht altijd dat zowel Justitie als de AIVD beiden een organisatie zijn van dezelfde overheid, betaald uit onze belastingcenten. Maar, ook kennelijk, moeten wij nu werken voor twee organisaties die elkaar niet vertrouwen.

Justitie zegt dat ze “tevreden zijn met de samenwerking met AIVD, maar dat ze hun “informatie positie willen verbeteren”.
We werken prachtig samen, maar het is “heel erg moeilijk de herkomst en geloofwaardigheid van de informatie van de AIVD te beoordelen” zegt A. Nieuwenhuizen van Justitie.

Justitie wil daarom werken aan de “informatie positie”. Oei!

“Ideologische criminaliteit” wordt een speciaal aandachtsgebied van het landelijk parket. Dat staat in de “Strategienota Nationale Recherche” die binnenkort naar de Kamer gestuurd wordt.
Vanwege het belang, wordt het aantal van 25 rechercheurs die zich daarmee bezighoudt, uitgebreid met nog eens 60 extra. (sommige drugszaken zullen daardoor in het gedrang komen.

Hier vraag ik uw speciale aandacht en hulp: Wat is “Ideologische Criminaliteit”?
Val het streven naar minder overheid onder dit hoofdstuk?

Verder in het NRC artikel:
In het verslag “Nationaal dreigingsbeleid” betreffende zware criminaliteit in Nederland, zal terrorisme een belangrijke plaats innemen. In het dreigingsbeeld dat in juni uitkwam. ONTBREEKT TERRORISME HELEMAAL..

Lieve mensen, toen werd het me teveel! Drie jaar na 9/11 ontbreekt in het “Nationaal dreigingsbeleid” alles over terrorisme.

Ik moet nu mijn pen neerleggen, want ik ben te verbaasd om er nog iets zinnigs over te schrijven. Ik denk dat dat ook niet nodig is, want u zult net zo verbaasd zijn als ik.

Wat moeten we daar nu mee?