Vandaag, woensdag wordt een interim-finale gespeeld tussen de nieuwe EU-Commissie en het EU-Parlement. Er wordt gepokerd en er wordt gewed.
Ik wed, tegen de persberichten in, dat de Commissie NIET naar huis gestuurd wordt.

We hebben op deze site redelijk goed de voortgang van het benoemen van de nieuwe EU-Commissie gevolgd en u op de hoogte trachten te brengen van het vele geritsel. Zie voorgaande berichten.
Het gedoe om de geschikte Commissarissen concentreert zich nu op Rocco Buttiglione. Andere kandidaten houden zich koest:
Neelie Kroes, die niet voldoende onafhankelijk is,
De Hongaar, die een communist is,
De Deense, die verdacht wordt van zwendel met partijfinanciering.

Maar Rocco heeft gezegd dat hij katholiek is. En dat betekent bij die sekte dat homoseksualiteit een zonde is. Rocco is dus consequent, en zegt dat het een zonde is, maar niet strafbaar.

Als de commissie om die reden dus valt, en katholieken niet worden aanvaard, dan is dat toch ook een reden om alle katholieken uit het Nederlands Parlement te weren, of er uit te zetten?
Ik ben benieuwd of dat gaat gebeuren. Wedden van niet?

De benoeming van de Commissie is nu ook ontaard in een “touwtrekwedstrijd” waarin moet worden uitgemaakt of het Parlement nog wel invloed heeft. En of ze zich maar moeten neerleggen bij datgene wat hen wordt opgedrongen. Wat dat betreft zou het misschien beter zijn als het Parlement wint. Al heeft dat ook weinig te betekenen.

Ondanks de voorspellingen in de pers van dit moment, blijft mijn weddenschap nog van kracht dat de commissie morgen NIET naar huis wordt gestuurd. De politici vinden de een of andere oplossing (smoes) om door te gaan.

Let op ons volgend commentaar over deze wedstrijd.

2 REACTIES

Comments are closed.