Toen het er niet naar uitzag dat er voor de nieuwe Commissie een meerderheid zou komen, werd de stemming maar uitgesteld. Er is nog geen tijdstip vastgesteld waarop de stemming nu moet plaatsvinden.
Er moeten nu nog wat meer konijnen uit de hoed worden getoverd. Rocco Buttiglione een “andere” portefeuille? Ruilen met Neelie? Barroso en Berlusconi zoeken een nieuwe man?
[lees ook het vervolg in de eerste reactie hieronder]

Het lijkt er op dat de hele zaak ontaard is in een prestige kwestie.
Het Parlement vindt dat er niet voldoende met zijn wensen rekening wordt gehouden. Ze hebben toch al niet veel te zeggen omdat de meeste zaken buiten het Parlement om worden geregeld.
Zelfs in de benoeming van de Commissarissen hadden ze niets te zeggen. Ze mochten/ mogen alleen maar de totale Commissie aanvaarden of afstemmen. Ze zien dus nu een kans om te laten merken dat ze wel degelijk wat te zeggen willen hebben. Politiek is macht!

De Commissie is dus (nog ??) niet naar huis gestuurd. Heb ik nu de weddenschap gewonnen? Dat is natuurlijk niet van belang. Belangrijk is dat bij deze hele gang van zaken het politiek geritsel weer zo duidelijk zichtbaar is. En toch krijgen we de indruk dat veel mensen dat niet zien. Velen weten niet eens dat vandaag die stemming zou zijn. En als ze het al weten, dan is het een oninteressant onderwerp. Een proces “waar je toch niets aan kunt doen”.

Ondertussen gaan er in Nederland weer vele productieve uren verloren door stakingen in de metaalindustrie. Ook daar speelt het prestige van de spelers een grote rol bij de oplossing van het conflict.