Wij hadden het kantoor al bijna gesloten toen we opgeschrikt werden door het volgende bericht over een moorddreiging voor Geert Wilders.Tweede-Kamerlid Wilders is geschokt door een poster op internet, waarop de oproep staat hem te doden.

Kogels
Op de poster staat het hoofd van de oud-VVD’er, met de tekst: ‘Geen stem voor deze racist. 6 kogels, maakt ‘m dood’. De oproep is ondertekend door de ‘Internationale Stalinisten’. De site, http://www.indymedia.nl, neemt de oproep niet serieus. Volgens de beheerder is de afbeeldingen een persiflage op van de posters van de actiegroep Internationale Socialisten.

Bedreigd
Wilders voelt zich bedreigd door de poster. “Het is een platte oproep om mij te doden.” Hij benadrukt dat hij geen racist is, maar wel ‘een kritische houding heeft tegenover de islam’.

Aangifte
De beheerder heeft de poster wel in een minder makkelijk toegankelijk deel van de website gezet. In deze zogeheten prullenbak waar het vijf dagen blijft staan. Daarna wordt het weggegooid. Wilders wil dat de site de poster helemaal verwijderd. Wilders weet nog niet of hij aangifte gaat doen.
©RTLNieuws.nl

Peter Siebelt:
Indien Wilders parlementariër wil blijven is hij verplicht aangifte te doen. Niet alleen tegen de maker(s) van de moordposter maar ook tegen Indymedia. Zij zijn medeplichtig. Aanpakken die handel.
Indien justitie besluit om niet tot vervolging over te gaan is de maat vol en dient er een burgerinitiatief te komen om deze nalatigheid te corrigeren. Wij eisen bescherming van onze volksvertegenwoordigers. Mocht Wilders besluiten om geen aangifte te doen lijkt het mij maar beter dat hij zijn politieke pet aan de kapstok hangt en een ‘krantenwijkje’ gaat beginnen.