Herinner je je nog dat Wim Kok benoemd is tot hoofd van een commissie die een studie en voorstel moet doen naar de mogelijkheden voor de EU om in 2010 de meest concurrerende gemeenschap op de hele wereld te zijn?

Laten we het niet hebben over wie die commissie betaalt, maar over wat er gebeurt.

Tot nu toe is er wel iets uitgelekt over het geniale plan van die commissie.

Het geniale advies aan de 25 lidstaten van de EU zal worden: dat ieder van die 25 nu zelf een plan moet gaan bedenken welke maatregelen zij zullen treffen om in het eigen land de economie een opkikker te geven. (Aldus NRC 12 oktober).
De commissie Kok heeft kennelijk ontdekt dat al die landen nu helemaal geen plan hebben! Geniaal!

Nog genialer is:”Dat ze dan aan elkaar moeten beloven deze maatregelen uit te voeren”! (NRC 12 oktober)

Ik weet niet hoeveel geld die commissie krijgt voor dit advies, maar hoe hoog het bedrag (belastinggeld) ook is, dit geniale advies is het wel waard!

Uiteraard moeten die plannen rekening houden met het wegsmijten van miljoenen om tegelijkertijd het vage, onwetenschappelijke, economisch schadelijke, maar politiek goed liggende, Kyoto proces uit te voeren.

En zo gaat Nederland, met de EU, “down the drain”.