De Eu-Commissie is het hoogste orgaan in de EU. Dit is overigens een volledig ondemocratisch tot stand gekomen clubje!
De volgende week moet het EU Parlement de nieuwe Commissie die op 1 november moet aantreden, goed of afkeuren.

In onze EU stukjes hebt u al het een en ander over deze commissie en de bezwaren en moeilijkheden kunnen lezen. Daaruit blijkt dat de meeste bezwaren zich concentreren op de katholieke Rocco Buttiglione die homoseksualiteit zonde vindt. Moet hij van de Paus!
Dit overigens tot geluk van de andere aankomende Commissarissen, waartegen ook bezwaren zijn, (onder andere tegen Neelie Kroes) die nu mooi achter Rocco kunnen wegkruipen.

De voorzitter, José Barroso heeft vandaag gesteld dat hij achter Rocco blijft staan.
Het EU-Parlement kan nu de hele Commissie afstemmen of accepteren.

Agnes van Ardenne, (CDA) de Nederlandse vrouwe van Ontwikkelingssamenwerking, vindt Buttiglione niet geschikt om Eurocommissaris voor Justitie, Vrijheid en Veiligheid te worden.
En wel omdat:
” Buttiglione zijn privé-mening over homoseksualiteit niet naar buiten had moeten brengen.
“Nu dat wel is gebeurd, kan hij geen commissaris voor Justitie meer worden”, aldus Van Ardenne.
Zij vindt het “volstrekt fout” een eigen mening te uiten als die niets te maken heeft met het publieke belang waarvoor iemand staat.

Het doet er volgens haar dus niet toe welke mening je hebt, als je hem stiekem voor jezelf houdt. Zodra je die hardop zegt, ben je niet meer geschikt. Klinkt nogal hypocriet.
Mogen we aannemen dat Agnes (CDA) homoseksualiteit ook zonde vindt?

Nu we het in ons vorige stukje over weddenschappen hadden, wij wedden dat de nieuwe Commissie de volgende week NIET naar huis gestuurd wordt. Iemand bereid te wedden van wel?