Hoewel Mohammed B. nog vast zit op verdenking van de moord op Theo van Gogh, wordt steeds duidelijker, dat de enige schuldige aan de slachtpartij het slachtoffer zelf was. Althans, als we de machthebbers mogen geloven.
Nadat JP en zijn souffleur Donner al op subtiele wijze lieten doorschemeren, dat de uitlatingen van de vermoordde collumnist eigenlijk niet door de beugel konden en hij met zijn pennevruchten de gehele moslimpopulatie in ons land tegen zich in het harnas heeft gejaagd, heeft nu een van de CDA waterdragers, burgemeester Leers van Maastricht, het hoge woord er maar uit gegooid. Een citaat uit de Telegraaf (op internet) van vandaag:

Leers zei bovendien dat Nederland al jaren geleden duidelijk had moeten maken “dat niet elk vrij woord acceptabel is”. Hij voegde daar aan toe: “Als dat was gebeurd, had de moslimgemeenschap het gevoel gehad er nog bij te horen”. Het OM moet meer doen om de grenzen van de vrijheid van meningsuiting te bewaken, aldus de burgemeester. “Mensen wegzetten als achterlijk en hun god een varken noemen, daarop had een reactie van het OM moeten volgen, en dat is niet gebeurd”, vindt Leers. “Als dat over mijn geloof gezegd was, had ik dat niet geaccepteerd.”
Met andere woorden, Mohammed B. had groot gelijk. De burgervader van Maastricht had in zijn situatie precies hetzelfde gedaan. Van Gogh heeft het over zichzelf afgeroepen, zichzelf beschoten en zijn eigen keel afgesneden. Leers, die graag de regionale geschiedenisboekjes in wil gaan als ‘Mister Zero Tolerance’ is zeer stellig: “We hebben in dit land leiderschap nodig om grenzen op te leggen”.
Om kippenvel van te krijgen. In plaats dat de ‘grote leiders’ in ons land (en de kleintjes in de provincie) duidelijk stelling nemen tegen moslimterroristen, doen ze hun uiterste best om de klok in Nederland zo’n vier eeuwen terug te draaien om op het zelfde bedenkelijke niveau te komen als de bebaarde vrouwenfolteraars uit het Rifgebergte.

Blijkbaar ziet het CDA in de nasleep van de dood van van Gogh de kans schoon om haar reactionaire natte droom van orde en tucht opgelegd door kerk en staat (ook wel Reli-Fascisme genoemd) te realiseren.
Niet voor niets probeerde Donner het al lang vergeten godslasteringsartikel uit het Wetboek van Strafrecht nieuw leven in te blazen. Samen met JP en Piet Hein terug naar de inquisitie. Hand in hand dit keer met de moslimbroeders.
Dat is de visie van het CDA op “de boel bij elkaar houden”.
Tot slot nog een opmerking aan het adres van de heer Leers: Als dergelijke uitspraken zijn ingegeven door uw geloof, dan is dat geloof achterlijk!