De extreemlinkse club KAFKA maakt bekend (Omroep Brabant) dat groepjes jongeren op het Oost-Brabantse platteland hebben zich verenigd in een extreemrechtse club:
Verenigd Nederlands Arisch Broederschap (VNAB).

Nou, nou, een arisch broederschap! Mogen daar ook zusters lid van worden?
Hoe raar dan ook, iedereen moet zich kunnen verenigen met wie hij wil. Het is alleen te veroordelen, en er moeten alleen maatregelen tegen getroffen worden, als een dergelijke club als doel heeft geweld te gebruiken of er mee dreigt.
Kafka zegt dat de VNAB zich schuldig maakt aan vreemdelingenhaat. Vreemdelingenhaat is natuurlijk minderwaardig. Een ander haten OMDAT hij uit een ander land komt of een andere kleur heeft, is wel een van de laagste karaktertrekken die iemand kan hebben. Maar ook hier komt de vraag of en hoe een overheid zich daarmee mag bemoeien.
Als er geen (dreiging met) geweld plaats vindt, dan is het geen zaak voor de overheid.
De VNAB zou in april 2003 huizen met hakenkruizen hebben beklad in Ravenstein. Dat is natuurlijk niet goed te keuren. Het eigendom van een ander beschadigen. Als daar bewijzen voor zijn, dan is het fout van de overheid als die vervuilers niet gestraft zijn en de schade niet hebben vergoed.
Kafka sluit een verband met de brandstichtingen bij de islamitische scholen in Uden en Eindhoven niet uit.
Wel, geef alle bewijzen aan de politie, en dan hoort de straf en de compensatie te volgen.
Maar als extreemlinkse mensen de extreemrechtse alleen maar beschuldigen, zijn we natuurlijk op de verkeerde weg.
Of doet Kafka dit om in het nieuws te komen en op die manier zijn (in)directe subsidies veilig te stellen?

1 REACTIE

Comments are closed.