Brutale ambtenaar in functie opgesloten in mijn kast.
Aan een bezoeker vertel ik dat ik de lastige en brutale meteropnemer Paul van Beek in de meterkast heb opgesloten en uit een aantal verwensingen en beledigingen aan zijn adres.

Mijn bezoeker vertelt mij nu, dat hij Paul gaat aanraden tegen mij een klacht in te dienen wegens het opsluiten en beledigen van een ambtenaar in functie.
Ik doe de kastdeur open en laat zien dat de kast leeg is, nog sterker: de ambtenaar Paul van Beek bestaat niet.
De aanklacht gaat nu niet door, want het is niet mogelijk, een niet bestaand persoon te beledigen.
Om iemand op grond van smadelijke Godslastering te veroordelen, zal het OM eerst wettig en overtuigend moeten bewijzen, dat de belasterde entiteit bestaat. Een niet bestaande entiteit kan immers niet belasterd worden. Omdat het bewijs niet mogelijk is, zal de aanklacht worden geseponeerd.

[door R van Reijen]