In het begin van dit jaar was de goudprijs iets van $ 380 tot $ 390 per troy ons. We citeerden toen uit een aantal “logische” voorspellingen dat het voor de hand lag dat die prijs tegen eind 2004 wel eens $ 450.- of meer zou kunnen worden.

De voorspelling werd onder andere gebaseerd uit de voortgaande geldontwaarding, primair in Amerika. Zie vooral de artikelen van Albert op deze site.
Vandaag zweeft de prijs om de $ 440.-! Dat is dus al dicht in de buurt, en voldoende nauwkeurig om te zeggen dat de voorspelling zo goed als uitgekomen is.
Die geldontwaarding, en de ziekte van politici om meer uit te geven dan ze ontvangen, gaat nog steeds door.
Vandaar dat dezelfde economen nu nog steeds een verdergaande stijging voorspellen. De prijs van $ 500.- ligt volgens hen in het verschiet! Een tijdstip is nog te vaag om te noemen, net als de voorspelling van enkele “deskundigen”die zelfs al $ 1000.- per ons zien zitten.
Ook in euro stijgt de waarde van goud. Niet zoveel, omdat de waarde van de euro minder snel daalt dan die van de dollar. Maar toch nog steeds wel rustig en gestaag!
Hoe dan ook, het beleggen of sparen in goud blijkt wel een verantwoorde manier te zijn.

1 REACTIE

  1. Ik wil niet veel zeggen maar de goudprijs schommelt nu per gram op minimaal 4,5 euro per gram en dus niet op 3,6 euri

Comments are closed.