Een nieuw begrip in de Nederlandse taal. Pas een paar dagen oud, onbelangrijk incident en toch wordt er heel veel aandacht aan geschonken. Het geeft aan hoe diep de maatschappij in de problemen zit.

Op een bijeenkomst met Imams steekt Rita Verdonk haar hand uit naar een Iman. Rita, als topvrouw van integratiebeleid, had natuurlijk moeten weten dat het Imans volgens hun geloof verboden is die hand te schudden. Dom om dan een incident uit te lokken.
De Iman had ook het incident kunnen voorkomen, door gewoon een kleine zonde te bedrijven en zijn God dan om vergiffenis te vragen! Ook dan had niemand het opgemerkt.
Maar nu de hand geweigerd werd, is het een incident waarover velen zich kwaad maken. Om de stommiteit van Rita en om de grofheid van een Iman, die het waagt de hand van een Minister te weigeren.
Gesprekken tot in de Tweede Kamer, persconferenties levensgrote foto’s in de pers en herhaling van het “handweigeren” op TV.
Ondertussen gaat de oorlog in Irak door, in de Sudan sterven nog tientallen mensen, de EU breidt haar macht uit en nog veel meer. Wie durft nog te beweren dat de mens een verstand heeft?