Toen de KRO met haar spel met slecht gedefinieerd “Grootste Nederlander” begon, hebben we daar al opmerkingen over gemaakt. Toen al vlug bleek dat Pim Fortuyn een hele grote kans maakte om te winnen, werd er door KRO, media en pers van alles verzonnen om Pim van die eerste plek af te krijgen. Tot en met in de finale ronde.

Er verschenen artikelen dat Pim toch echt niet zo populair was. Dat hij toch niet gekozen zou zijn als hij was blijven leven. Dat wist Maurice de Hond heel zeker!
Bij aankondigingen van het programma, verscheen opvallend de foto van Willen van Oranje.
Maar de klap op de vuurpijl is toch wel dat de KRO achteraf komt met verhalen over te laat binnengekomen stemmen! Net zoiets als het voetbalteam dat verloor maar dat toch gewonnen heeft door na de wedstrijd nog een aantal ballen in het doel van de winnaar te schoppen!
De computers waren volgens de KRO te langzaam en de telefoon geblokkeerd. En gedurende de finale werden de spelregels ook al aangepast door SMS berichten toe te laten. Alles om Pim van die eerste plek te verdrijven.
Inderdaad klungelwerk zoals Mat Herben het klasseerde.
Let wel, ik zou in dit spel niet op Pim hebben gestemd. Maar ik kan me rot ergeren als ik die normen en waarden van het Nederlandse omroepbestel zie en hoe men hier omgaat met “fair play”.