Dat was de uitslag van een vreemd soort verkiezing in een KRO-TV programma. En niet alleen gewoon de grootste Nederlander, maar de grootste aller tijden!

Natuurlijk was Pim Fortuyn een belangrijke persoon. Hij heeft in Nederland heel wat los gemaakt, en ook nu nog blijkt dat veel van wat hij wilde helemaal terecht was.
Maar om nu iemand de “grootste aller tijden” te noemen is toch wel lichtelijk overdreven. Zelfs zijn promotor, Yuri Albrecht, keek, toen de uitslag bekend werd, alsof hij stomverbaasd was!

Hij sloeg dan ook de spijker op zijn kop toen hij in zijn eerste commentaar opmerkte dat deze uitslag weer het zoveelste teken was dat er iets mis is in Nederland. Iets dat de politici zich hard zouden moeten aantrekken.
Dat is juist, maar ook gevaarlijk. Want als politici zich ergens iets van aantrekken, dan is hun steevaste oplossing om nog meer wetten, nog minder vrijheid te creëren. En daar zit nu net wat er fout is.

Door de decennialange betutteling en het wegnemen van de persoonlijke vrijheid en verantwoordelijkheid is er een lethargie ontstaan waardoor te veel mensen alles ook maar aan de overheid overlaten. “ZE” moeten daar iets aan doen, of “ZE” moesten dat verbieden of regelen. Zelf kun je immers niets doen, “ze” doen toch wat ze zelf willen. Een klimaat waarin misdaad en terreur welig kunnnen tieren.

Zo zie je bvb dat Piet Hein Donner, onze terreur-czaar, godverdomme godslasteringen weer meer strafbaar wil maken. Zelfs nieuwe wetten daarvoor maken. Tot nu toe zijn er gelukkig nog andere ministers daar tegen. Maar ook die staan achter de wetten voor “beledigingen”, en achter de politieke correctheid manie, wat net zo goed inbreuken zijn op de vrije meningsuiting. (Op dit laatste zullen we in een afzonderlijk stukje nog terugkomen.)

De oplossing is dat we kilometers terug moeten om de persoonlijke vrijheid en verantwoordelijkheid weer te herstellen. Het libertarisch principe zoals verwoord in de kop van de hoofdpagina kan daarbij de leidraad zijn.