Het is me nog steeds niet echt duidelijk wat er nu precies aan de hand in met dat “Koerdisch PKK trainingskamp” in Liempde dat is opgerold.

In Nederland is die beweging niet verboden. Dan mogen leden van die beweging dus ook in Nederland rondlopen. Het lijkt me dat ze dan ook mogen kamperen, en cursussen volgen. Bij voorbeeld over de geschiedenis van Koerdistan.
Koerdistan is een van de vele stukken grond waar mensen op wonen die zelfstandig, los van een bepaald land, hun eigen land of staat willen vormen. Maar het grotere land, waar ze nog een deel van vormen, wil dat niet. Voor de machthebbers wordt “hun” land dan kleiner en voelen ze zich kennelijk minder belangrijk. Deze machtsdrang is een van de meest voorkomende oorzaken van oorlogen. Overbodige oorlogen als men ieder volk vrij zou laten om zijn eigen staat te kiezen. En al helemaal overbodig als men verder gaat in de richting van het libertarisme en de soevereiniteit van ieder individu zou erkennen.
Dan hoor je over het geval Liempde iets over “voorbereiden van terroristische aanslagen”. Doet ieder PKK lid dat, of zijn er bepaalde leden die dat doen? Het is niet duidelijk uit de berichten die mij bereikt hebben, met welke voorbereidingen ze in Liempde bezig waren en op welke manier dat gebeurde. Meer dan het bericht dat die personen over slootjes sprongen, heb ik niet gehoord.
Er zijn ongeveer 30 mensen aangehouden, en er schijnt één pistool gevonden te zijn. Daar heb je natuurlijk een legale grond wegens ongeoorloofd wapenbezit. En slaat dat dan op al die 30 mensen? Of zijn er werkelijk echte dreigingen die alleen nog niet bekend gemaakt zijn? We zijn benieuwd naar de echte feiten en of die lieden binnen de kortste tijd weer vrij zullen zijn.
Je kunt er bijna niet aan ontkomen om automatisch te denken aan het toelatingsproces van Turkije tot de EU. Moet daarvoor alles wat Turkije niet behaagt worden verwijderd?

2 REACTIES

  1. ze krijgen in nederland theoretische opleiding hoe ze een bom moeten maken en een wapen moeten gebruiken dan gaan ze in vakantie naar turkije krijgen ze praktijk lessen en dan zettten ze zich tegen de turkse tropen. het is ook gevaarlijk voor nederland!!!

  2. Wanne klets joh… dat mensen serieus geloven dat er dit echt in nederland aan de orde is…

Comments are closed.