De politiek heeft gisteren tot diep in de nacht het terrorisme/misdaad probleem in Nederland besproken en politiek opgelost. Vandaag zien we in de media enkele van de maatregelen die genomen gaan worden om de politieke fouten uit het verleden te herstellen.

— Minister Johan Remkes was in het verleden “naïef en laks” maar gaat het vanaf nu beter doen.
— De AIVD krijgt meer geld ter beschikking. Een klassieke politieke oplossing. Als iets niet goed werkt met heel veel geld, dan moet je er gewoon nog meer geld tegenaan gooien.
De AIVD heeft 20 diensten die bezig zijn Mohamed B. Ze worden bestuurd door 7 coördinerende lichamen, die op verschillende plaatsen zitten, en vaak van elkaar niet weten wat ze doen. Ze hebben een onduidelijke leiding door Remkes/Donner. Ze kunnen nu al niet de mensen krijgen waar plaats en geld voor beschikbaar is. Meer geld zal dus zeker een goede (politieke) oplossing zijn.
— Er komen (in de toekomst?) mogelijkheden om “haatzaaiende” Imans uit het land te zetten. Alleen Imans? En wat is precies “haatzaaien”? Dit punt is een gevaarlijke oplossing!
— “Gevaarlijke personen” met dubbele nationaliteit kunnen “in de toekomst” hun Nederlanderschap kwijt raken. Big deal zullen gevaarlijke personen denken. Maar wat zijn “gevaarlijke personen”? Personen die al misdaden begaan hebben? En die kennelijk te vroeg weer op de burgers zijn losgelaten? Worden gevaarlijke misdadigers niet vastgehouden tot niet meer gevaarlijk zijn?
— Maxime Verhagen wil Internetcontrole om haatzaaiende teksten op te sporen en de verantwoordelijken daarvoor te straffen. Dat kan dan samen gaan met onderzoeken naar drugs en kinderporno. De vrijheid op het Internet loopt weer groter gevaar.
— We gaan (met behulp van belastinggeld) in Nederland Imans opleiden. Tot 2008 importeren we er nog een hoop uit het buitenland, maar dat is daarna afgelopen.
Tot zover de maatregelen die in de pers genoemd zijn. Dat zou een ware geruststelling moeten zijn. Maar ik voel het als een grotere bedreiging voor de vrijheid.

3 REACTIES

Comments are closed.