De Nederlandse staatssecretaresse (staatssecretaris?) Karien van Gennip (CDA) gaat een “emancipatiebeweging voor consumenten op gang brengen”. Zij gaat de consumenten “helpen om weloverwogen keuzes te maken om diensten en goederen te kopen in een betrouwbare EU-markt”.

Zou je daar als consument geen koude rillingen van krijgen?
De onderontwikkelde consument heeft kennelijk wel geld in handen, maar moet geholpen worden bij de besteding daarvan. Alle 25 landen, en ook die er nog bij komen, moeten allemaal een Autoriteit Consumenten hebben. Minstens zo groot en belangrijk als onder andere de Autoriteit Financiƫle Markten en de Nederlandse MededingingsAutoriteit
Asjeblief, Karien, ik wil helemaal niet geholpen worden. Wat kan ik doen om deze ontwikkeling tegen te houden? Voor misbruik en bedrog hebben we toch gewone rechters? Of zijn dat ook onderwikkelde consumenten?
Hoe dan ook, zeker is dat we moeten zorgen voor: “EU – NEEN!”