Morgen, woensdag 1 december gaan de Franse socialisten in een referendum beslissen of ze voor of tegen de EU-grondwet gaan strijden.

Voor zover bekend is er onder de Franse socialisten een lichte voorkeur om JA te stemmen. Als er echter in deze voorronde een NEEN uit zou komen, zou dat een grote klap voor de EU-politici zijn. Het zou namelijk de kans dat heel Frankrijk in een landelijk referendum ook NEEN gaat stemmen heel veel groter maken.
Diverse staatshoofden (o.a. Duitsland en Spanje) hebben dan ook de Franse socialisten gesmeekt om toch JA te stemmen. Vroeger zou men iets dergelijks als buitenlandse inmenging hebben ervaren, maar nu hebben we daar nog geen protest over gehoord!
De Franse socialisten hebben 127.027 leden die ieder een stem mogen uitbrengen. De uitslag wordt donderdagochtend verwacht.
Dit kleine aantal Fransen heeft een grote invloed op de toekomst van 300 miljoen Europeanen. Dit is weer een griezelige gedachte. Laten we werken om Nederland uit de EU te krijgen en zeker de voorgestelde grondwet afkeuren.
Zowel omdat het een slechte grondwet is, als omdat het een stapje is in de richting van uittreden.
Dus, bij referendum: “EU – NEEN!”

2 REACTIES

Comments are closed.